Hírek Kiemelt hírek Szentes

Átadták a Boros díjakat

Szentesen a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban március 14-én átadták a Boros-díjakat. A HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskola pedagógus-közössége az 1990/’91-es tanévben alapított Boros-díjat már hagyományként ítéli oda az arra érdemes diákoknak, a szponzorok jóvoltából.

Az elbírálásnál a bizottság nem csak a tanulmányi eredményeket veszi számba, hanem a művészeti- és sporttevékenységeket, a különböző versenyeredményeket, az idegen nyelvi teljesítményeket, a közösségi aktivitást, valamint a pályázó magaviseletét, szorgalmát, mellyel példát mutat diáktársaiknak.

A 2017/2018-as tanév díjazottjai:

+ Várdai Lilla a 12. c osztályból. A díjat átadta: Farkas Sándor országgyűlési képviselő

Várdai Lilla az egészségügy osztály tanulója, aki elsősorban sokoldalúságával tűnik ki társai közül. Számtalan versenyen megmérettette magát, ezek közül néhány: Curie Környezetvédelmi verseny, Curie Kémia verseny, Implom József Középiskola Helyesírási Verseny, biológiai OKTV, ahol mindenütt kimagasló eredményeket ért el. Szabadidejében verseny-táncol, amelyben egészen a világbajnokságig jutott. A jövőjét orvosként képzeli

 

+ Kiss Martin a 12. c osztályból. A díjat átadta: Szirbik Imre úr, Szentes Város polgármestere.

Kiss Martin az egészségügy osztályba jár, már általános iskolában erre a pályára készült. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak szaktárgyi, biológia és kémia versenyeken vesz részt, hanem megmérette magát történelemből, német nyelvből is. Szívesen segíti az osztály és iskolai rendezvények szervezését. Versenyszerűen karatézott, a sport a mai napig fontos szerepet tölt be az életében. Osztályfőnöke szerint az egész osztály nagyon sokat köszönhet Martinnak, hiszen az osztályon belüli barátságok egyik mozgatórugója.

 

+ Bujdosó Krisztián a 12. b osztályból. A díjat átadta Vígh-Iglódi Katalin,  a metALCOM Zrt. PR vezetője.

Bujdosó Krisztián a 12. b osztály kiemelkedő eredményeket elérő tagja. Pályázatát mid a Boros, mind a Közösségi díjra beadta. Kedvenc tantárgyai a matematika, szakmai tantárgyak és a testnevelés, ezeken a területeken komoly versenyeredményeket is elért. Osztályfőnökének a munkáját mindenben segítette, iskolai ünnepségeinken többször konferált, szervezésükhöz aktívan hozzájárult. A Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi Karán kíván továbbtanulni.

 

+ Nagy Gergő a 12. c osztályból. A díjat átadta: Kovács János úr, a Művelődési, Ifjúsági, és Sportbizottság elnöke.

Nagy Gergő Márk 12. c osztály tagja sportolóként is sikerorientált, ez is motiválta pályázatának beadását a Boros díjra. Számos versenyen kiválóan szerepelt, a Curie környezetvédelmi versenyen országos 2. helyezést ért el, vízilabdázik, a korosztályos magyar válogatott keretének rendszeres tagja. A pszichológiai pálya vonzza, célja között szerepel az emberek támogatása, segítése.

 

A Boros Közösségi Díjat 2018-ban az iskolai diákönkormányzat és a tantestület közös döntése alapján Bátor Violetta nyerte el, a 12. a osztályból A díjat átadta: Gilicze András.

Bátor Violetta 12. a osztályos tanulóra jellemző, hogy nagyon szeret emberek között lenni, kapcsolatokat teremteni, kommunikálni, így a kiváló tanulmányi eredménye mellett  minden iskolai rendezvényünk szereplője, legyen az évnyitó, évzáró, szalagavató, karácsonyi műsor, ballagás, Letti mindegyiken ott volt, és szerepet vállalt ünnepségeink szervezésében és lebonyolításában. Példamutató szorgalma, kimagasló tanulmányi teljesítménye és versenyeredményei alkalmassá teszik a Boros díj jelölésére, és beadta a pályázatát a Közösségi díjra is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?