Kiemelt hírek Szentes

Átadták Szentes új parkját, közösségi terét

A szentesi önkormányzat döntése értelmében a Somogyi utca – Új utca sarkán található telket közösségi térként hasznosítják a jövőben, ennek megfelelőn át is alakították a területet.

A park három részre tagolódik, melyeket íves burkolati rendszer fűz fel. Az É-D irányú kapcsolatokat biztosító sétányok közelítőleg a kitaposásokból kirajzolódó nyomvonalakra épültek.

A park első harmada – a Milleneumi parkhoz kapcsolódó területrész – a sport funkcióknak ad teret. Elhelyeztek egy körbekerített kisebb méretű lábtengó sportpályát, illetve 2 darab kültéri pingpongasztalt. A sportterület melletti ligetben 3 db piknikasztalt helyeztek el. A sportterületet határoló ívesen kiszélesedő kavicsos felületen műkő alaptestű padok, valamint kerékpártárolók vannak.

A középső harmadban pihenő, napozó- és találkozóhelyeket alakítottak ki. A Milleneumi park felől induló sétány szétválásában kerül elhelyezésre az egyedi kialakítású ivókút. A sétányok között több célra alkalmas szabad gyepfelület maradt. A középső É-D irányú sétányra szerveződik a kavicsos pihenő, műkő alaptestű padokkal. A gyepben napozószékeket is talál az arra járó.

A harmadik térrészben, a Somogyi utca menti területhez kapcsolódóan építettek ki egy kutyafuttatót. Területe 636 négyzetméter. É-i és D-i végén is kapuval ellátott.

Március 20-án a helyi önkormányzati képviselők és gyermekek jelenlétében Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője és Szirbik Imre polgármester avatta fel adta át a közösség teret a város lakosságának.

 

Az eseményre meghirdették a „Hulladékból alkoss valami újat” című felhívást, melyre főként általános iskolák reagáltak. Az első díjat a Klauzál Gábor Általános iskola, a Másodikat a deák Ferenc Általános iskola nyerte el.

A közösségi tér avatásán kutya bemutatót tartott az Életmorzsa Egyesület, fellépett a Rigó Alajos tagintézmény kórusa, valamint a Horváth Mihály Gimnázium kilencedik évfolyamos drámai tagozatos diákjai.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?