Hírek Kiemelt hírek Szentes

Átadták Termál-tavi ökoturisztikai bázist és sétaútat

Különleges, a Termál tónál megszervezett sajtótájékoztatót tartott április 28-án a szentesi önkormányzat, amelynek keretében hivatalosan is átadták a ’Termál-tavi ökoturisztikai bázis és sétaút kialakítása’ – pályázat keretében elkészült objektumot.
Szentes Város Önkormányzata pályázott települési/térségi szintű kulturális-, öko-, aktív-, gasztroturisztikai fejlesztések megvalósításának támogatásra.
A tájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc, polgármester részletesebb ismertette a pályázatot, és annak megvalósulását.
A szerződött támogatás összege: 2 999 982 Ft volt, ehhez még 2 millió Ft. önkormányzati hozzájárulást számítva közel 5 millió forintba került a beruházás.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és szabadtéri
A projekt kapcsán egy természet-közeli turisztikai szabadidős terület kialakítására került sor, melynek konkrét célja a Szentes város külterületén található Termál-tó turisztikai adottságainak jobb kihasználása Termál-tavi ökoturisztikai bázis és sétaút kialakításával.
A projekt távlati célja, hogy az egyedi turisztikai attrakció fejlesztésével a Termál-tavat beemeljék a város turisztikai kínálatába, ezzel a turisták városban eltöltött idejének meghosszabbítsák új programelemek biztosításával.
A városnak évek óta célja a külterületi attrakciók (Tisza part, Termál-tó) fejlesztése és intenzívebb bevonása a helyi idegenforgalomba. Mindkét területet közvetlen elérését kerékpárutak is segítik.
Terület ökoturisztikai jellege miatt a fejlesztés célcsoportja a természet közeli élményeket kedvelő turisták korosztályra való tekintet nélkül, valamint a helyi lakosság, mivel új szabadidős lehetőség jön létre a külterületen, amelyet önálló szabadidős programként lehet meglátogatni.
A projekt keretében több projektelem valósult meg:
– A Szentes 19565 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú zártkerti ingatlanon ökoturisztikai bázis létrehozása, mely magában foglal 2 db 28m2-es építményt (kerékpár- és csomagtároló) a köztük lévő járdával, 1 db nádlabirintust, 2 db információs tájékoztató táblát.
– A Szentes külterület 0566 hrsz-ú állami tulajdonú ingatlanon a Termál-tó északi partjának egy kb. 3 km-es szakaszán 4 db információs tájékoztató tábla elhelyezését.
Az új objektum lehetőséget teremt a város természeti turisztikai adottságainak jobb kihasználására. Az új turisztikai kínálati elem a turisták számára a helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget is jelent.
Az óvodások, és iskolások számára akár egynapos osztálykirándulást lehet ide szervezni, ennek során a gyerekekkel megismertetni szűkebb környezetük természeti értékeit.
A tájékoztatót követően a jelenlévők körbe sétálták a tavat és megtekintették az új elemeket.

Vélemény, hozzászólás?