Kiemelt hírek Sport Szentes

Atlétika – három magyar bajnoki bronzérem

Budapesten, a Lantos Mihály Atlétikai Centrumban július 27-28-án rendezték meg az atléták bajnokságát, melyen a szentesi Maximus SE atlétái is képviseltették magukat. A 124. Atlétikai Magyar Bajnokságon a 38 versenyszámra 516 nevezés érkezett, az indulók között pedig természetesen legnagyobb sztárjaink, klasszisaink és a jelen tehetségei, jövő reménységei is megjelentek.

A szombati napon remek időjárási körülmények között kiváló eredmények születtek. A női súlylökésben Márton Anita és Veiland Violetta mögött, Váradi Krisztina megszerezte a Maximus Sportegyesület 80. bajnoki érmét,14,23 méteres eredménnyel a bronzérmet vehette át, míg a szintén szentesi Kocsis Alexandra 10. lett.

(b.) Váradi Krisztina és Márton Anita

A második napon, vasárnap az egész fővárost letarolta egy zivatar. A versenyszámok nagy része elmaradt! Így Rakovszky Tibor nem tudott férfi súlylökésben dobókörbe lépni. Az egyik vihar-szünetben a rendezők dobókörbe szólították a női diszkoszvetés mezőnyét. Itt Váradi Krisztina ismét bronzérmet szerzett – 49,47 méteres eredménnyel.

Az elmaradt versenyszámokat július 30-án kedden rendezték meg a Honvéd pályáján. A férfi súlylökésben Rakovszky Tibor szintén harmadik helyezést szerzett, ezzel a Maximus SE atlétái az eddig megnyert felnőtt bajnoki érmeik számát 82-re növelték.

Ez volt sorozatban a harmadik olyan felnőtt bajnokság, ahol Csongrád megyéből csak a szentesi atléták hoztak haza érmeket!

Vélemény, hozzászólás?