Kiemelt hírek Szentes

Az alkotás örömét sugározzák festményei

„Nézőpontok” címmel november 8-án Szentesen, a Tokácsli Galériában nyílt meg Kelemen Dénes Lehel festőművész kiállítása. A művészt és a megjelenteket Varróné Szabó Ildikó, a Galéria vezető munkatársa köszöntötte.

A tárlatot (kissé rendhagyó módon) maga a művész nyitotta meg, aki már nem először mutatkozik be alkotásaival a Kurca-parti településen.

Bevezetőjében többek között kiemelte, hogy rajztanárként számára fontos a tanítás: állandóságot ad az életvitelben, illetve biztos(abb) anyagi alapokat teremt az alkotói munkában.

„Szeretnék minél több bennem rejlő pozitív alkotó energiát kibontani, melynek esetemben egyik útja a képzőművészet, annak minden szépségével, sikerével, küzdésével, lemondásával és kudarcaival. Emellett járok más utakat is, melyek a Család és a Munka útjai, mindezeket összeköti a Hit, amit újra és újra meg kell találjak, mert könnyen elillan, pedig alapvető fontosságú” – nyilatkozta a művész.

A megnyitón közreműködött Bódi Gabriella (zongorán), a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskola tanára, és Kovács Eszter (oboán),a zeneiskola növendéke.

A kiállítás november 28-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, valamint szombaton 9-13 óráig.

 

 

Vélemény, hozzászólás?