Kiemelt hírek Sport Szentes

Az atlétika vidéki fellegvárában is jól teljesítettek a szentesiek

A Magyar Atlétikai Szövetség március 7-én Szombathelyen rendezte meg az a 2020. évi Téli dobó országos bajnokságot. Szentesről, a Maximus SE képviseletében öt versenyző utazott a megméretésre, az elsődleges elvárás a nyolcas döntőbe jutás volt. A szakemberek szerint (is) remek mezőny gyűlt össze mind a hat versenyszámban.

Az öt versenyzőből négynek sikerült teljesíteni a tervet, egyedül Fischer Márk nem jutott döntőbe a férfi diszkoszvetők között, de számára ez csak egy ’kirándulás’ volt a súlylökő versenyek után.

Nánai Lilla kezdett a női gerelyhajítók között, és a népes mezőnyben teljesítette a döntős szintet, majd a nyolcadik helyen végzett.

A női diszkoszvetésben ismét három szentesi döntősnek örülhettünk, Váradi Krisztina, Veiland Violetta és Kocsis Alexandra is teljesítette a döntős szintet. Itt Krisztina a tőle megszokott megbízható versenyzéssel bronzérmet szerzett (47,46 m.), Veiland Violetta a hatodik helyen (38,66 m.), Kocsis Alexandra a nyolcadik helyen (37,57 m.) végzett.

Fischer Márk a férfi diszkoszvetők közötti megméretését a 13. helyen zárta.

A jövő hét végén (március 14.) Dudás Vencel, a Maximus SE sportolója a junior országos bajnokságon fog versenyezni, szintén Szombathelyen

Gratulálunk a versenyzőknek, illetve a felkészítőknek!

Vélemény, hozzászólás?