Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az Aurora zenekartól a Barbarikumig – Cserna Szabó András

A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett Szentes Kultfeszt keretében Cserna-Szabó András József Attila-díjas író, újságíró, látogatott el a Tokácsli Galériában, ahol a zenéről és az irodalomról beszélgetett vele Sebők Tamás, a Hangversenyközpont munkatársa.
A zene kapcsán – egyebek mellett – a rock, a punk és a thrash metal, annak művelői, hívei kerültek szóba, de a zenemű kiadás ’70-es évekbeli „érdekességei” is elhangoztak.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
Az irodalom egy kicsit részletesebben, konkrétabban is a beszélgetés fókuszába került, de hiszen erről, író lévén még több mindent tudott elmondani az interjú-alany. Például a saját könyveiben megírt Rózsa Sándor történeteket, legendákat, ehhez kapcsolva Tömörkény, Jókai is szóba került.
Egy kérdés kapcsán Cserna-Szabó kijelentette: már nem ír novellákat, kedvencei a kisregények. Ugyanakkor feltette a költői kérdést: ki mondja meg mi a novella, mi a regény? Erre azért ma még nincs egzakt válasz tette hozzá.
Az a kinyilatkoztatás is elhangzott részéről: „keresem az identitásomat”. Ennek kapcsán három részre osztja Kárpát-medencét: Erdély, Dunántúl és a Nagy Magyar Alföld. Ez utóbbi a Barbarikum (Királyhágó vidékétől a Dunántúlig), itt más a kultúra, a gasztronómia más az ember. Ő idevalósinak tartja magát.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és ülő emberek
Szóval: sok elgondolkodtatót, írói véleményt hallhatott a közönség

Vélemény, hozzászólás?