Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az élete a Posta – Verók István

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Dél- Alföldi Postatörténeti Alapítvány és a Szentesi Városi Könyvtár szervezésében november 27-én a Szentesi 1. sz. Posta előadótermében Verók István, volt postafőtiszt, nyugalmazott postavezető, a 15 éves Postatörténeti Gyűjtemény egyik alapítója mutatkozott be az érdeklődőknek.

Az Együtt Szentesért Egyesület elnöke, Szobota Imréné a program elején üdvözölte a megjelenteket, és köszöntötte Verók Istvánt.

Az egyesület által kezdeményezett Arcképek Szentesről sorozat keretében a városban és a térségében sokak által ismert „postamester” élete, szakmai pályájának részletes bemutatása érdekében Tóth László, a Magyar Posta Vezérigazgatóság ny. irodavezetője kérdezgette a főszereplőt.

A beszélgetés során, fotókkal és sztorikkal felelevenítve, Verók István életútját, “szerelmeit”, a munkáját, a zene és a család szeretetét ismerhette meg a szép számú közönség.

A beszélgetést követően Verók István vezetésével, Labáth Pál közreműködésével, a Postatörténeti Kiállítást tekintették meg a résztvevők.

NKA

Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezett program –   http://www.nka.hu/

Képek:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?