Kiemelt hírek Szentes

Az életről és a vízről beszélt az egyetemi professzor, a rabbi és a plébános

A Szentes Városért Közalapítvány-Studium Generale, a Szentesi Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága és a Szentes Városi Könyvtár tudományos és hitéleti konferenciát rendezett február 6-án a felnőtt könyvtárban. Nagyon ritkán látott, szép számú érdeklődő töltötte meg az intézmény első emeleti nagytermét és a második emeleti olvasótermét (is).

A programot Dr. habil. Lantos Ferenc, főiskolai docens és Dr. Papp Zoltán PhD érsebész-főorvos vezették.

Prof. Dr. Boros László, egyetemi tanár (Kaliforniai Tudományegyetem, UCLA USA) a „Naprendszerünk vizeire való utalások a Tórában – NASA kutatások tükrében” címmel tartott előadást.

Schwarz Péter, Szegedi Zsidó Hitközség rabbihelyettese „Mózes V. könyve” címmel tartott előadásában a Tóráról (annak jelentéséről, jelentőségéről, a természettel szorosan összefüggő kapcsolatáról) és a Talmudról (a zsidóság enciklopédiája, jogi és vallási alapvetése, szokásjogi gyűjteménye, bibliaértelmezéseinek tárháza) is részletesen beszélt.

Dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna Plébánia plébánosa „A víz és az élet az Új-Szövetség tükrében” címmel foglalta össze János Evangéliumából a víz hitelméleti- és hitéleti jelentőségét.

A program bevezetéseként és zárásaként Fodor Izabella (hegedűn) működött közre.

Egy rövidebb videó-összefoglaló:

A víz és az élet tudományos és hitéleti konferencia

Az életről és a vízről beszélt az egyetemi professzor, a rabbi és a plébános(Videóval és képmelléklettel)A Szentes Városért Közalapítvány-Studium Generale, a Szentesi Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága és a Szentes Városi Könyvtár tudományos és hitéleti konferenciát rendezett február 6-án a felnőtt könyvtárban. Nagyon ritkán látott, szép számú érdeklődő töltötte meg az intézményelső emeleti nagytermét és a második emeleti olvasótermét (is). A programot Dr. habil. Lantos Ferenc, főiskolai docens és Dr. Papp Zoltán PhD érsebész-főorvos vezették. Prof. Dr. Boros László, egyetemi tanár (Kaliforniai Tudományegyetem, UCLA USA) a „Naprendszerünk vizeire való utalások a Tórában – NASA kutatások tükrében” címmel tartott előadást. Schwarz Péter, Szegedi Zsidó Hitközség rabbihelyettese „Mózes V. könyve” címmel tartott előadásában a Tóráról (annak jelentéséről, jelentőségéről, a természettel szorosan összefüggő kapcsoltaáról) és a Talmudról (a zsidóság enciklopédiája, jogi és vallási alapvetése, szokásjogi gyűjteménye, bibliaértelmezéseinek tárháza) is részeletesen beszélt. Dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna Plébánia plébánosa „A víz és az élet az Új-Szövetség tükrében” címmel foglalta össze János Evangéliumából a víz hitelméleti- és hitéleti jelentőségét. A program bevezetéseként és zárásaként Fodor Izabella (hegedűn) működött közre.Képmelléklet: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2530863976984744

تم النشر بواسطة ‏‎Szentesi Gyors – hangos hírújság‎‏ في الخميس، ٧ فبراير ٢٠١٩

Vélemény, hozzászólás?