Kiemelt hírek Szentes

Az első élő, közönség előtti koncert Szentesen

A veszélyhelyzet megszüntetése óta az első élő, közönség előtti koncertet rendezte meg Szentesen a Hangversenyközpont: június 21-én, a Zene ünnepe tiszteletére a Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem Budapesthez kötődő jazz-formációja, az 1964-ben alakult Molnár Dixieland Band lépett fel.

Elsőként Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere köszöntötte a zenekart, a közönséget, majd megköszönte a város lakosságának a járványügyi szabályok aránylag pontos, türelmes betartását. Ennek is köszönhet, hogy koronavírus fertőzés miatt csak egy szentesi embert kellett ápolni a helyi kórházban, és ő is meggyógyult.

Jó, és megérdemelt szórakozást kívánt a közönségnek.

Kertész Ákos, a hangversenyközpont igazgatója is köszöntötte a zeneiskolában, illetve a koncertet egyenes adásban, a közösségi médián keresztül néző közönséget. Elmondta, hogy már készülnek a következő Zene Világ Zene évadra, „nagyon ütős programsorozatra számíthatnak a Hangversenyközpont látogatói, bérletesei” – mondta.

A zenekar a megszokott felállásában, a megszokott (nyugodtan mondhatjuk) nemzetközi színvonalon játszott ezúttal is – a közönség legnagyobb örömére.

Koncert részlet videón:
https://youtu.be/b99PpY3d2hA

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4001404423264018

Vélemény, hozzászólás?