Kiemelt hírek Sport Szentes

Az első kihívás

Első alkalommal szerveztek középiskolások részére sportvetélkedőt „Kihívás a 37-nél” címmel az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A rendezvény célja, hogy a versenyen résztvevő középiskolás gyerekek kedvet kapjanak a mindennapi sportoláshoz, az egészséges életmódhoz, emellett kis bepillantást nyerjenek a katonai létforma követelményeibe.

„Az iskola és a család mellett ilyen sportrendezvényeken is mód nyílik arra, hogy az egészséges életvitel készségeit, magatartásmintáit kialakítsuk. Ebben az életkorban még hatást lehet gyakorolni a gyerekek személyiségének
fejlődésére és a napi rutin részévé lehet tenni a sportot valamint az egészséges életmódot” – hangsúlyozta megnyitó beszédében Seres József alezredes, a műszaki ezred ezredparancsnok- helyettese.

A versenyen a környező települések középiskoláiból érkezett csapatok vettek részt. A gyerekek kúsztak- másztak- futottak, húztak- vontak cipeltek, kézigránáttal célba dobtak, húzódzkodtak és még légpuskával is lőttek.

Mindannyian rendkívül ügyesen teljesítették a versenyszámokat, azonban a 37- es kihívásnak csak egy győztese lehet, akik idén a Szegedi Szc Csonka János
Szakgimnáziuma és Szakiskolájának 2. számú csapata. Második helyezett a csongrádi Diana Vadász- Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium csapata lett, míg a harmadik helyen a Szegedi Szc Csonka János Szakgimnáziuma és Szakiskolájának 1. számú csapata végzett.

A szervezők szeretnék hagyományteremtő módon ezt a kezdeményezést folytatni, minden évben lehetőséget biztosítva, hogy a különböző iskolákból érkező csapatok összemérjék fizikai állapotukat, katonai ismereteiket,
felkészültségüket és leleményességüket ezen a versenyen. Hiszen a leendő katonák a fiatalok soraitokból kerülnek majd ki, és az egészséges életmódra nevelést időben el kell kezdeni.

(Forrás: Csordásné szds.)

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?