Kiemelt hírek Szentes

Az „első” nap az Üdülőközpontban – a veszélyhelyzet idején

A koronavírus miatti járványhelyzet még nem múlt el, de május 4-től kezdődően „könnyítéseket” vezettek be hazánkban, melynek része lett, hogy a strandok is kinyithatnak.

Szentesen, a Sport- és Üdülőközpont Nonprofit Kft. úgy döntött, hogy május 6-án kinyit, és a fürdőzni kívánó vendégek számára megnyitja a 25 méteres medencét. Ez azt is jelenti (pillanatnyilag), hogy szolgáltatásainak csak egy kisebb hányadát vehetik igénybe a látogatók.

A nyitás napján kerestük meg, és kérdeztük dr. Kerekes Valéria a Kft. ügyvezetőt. Természetesen először a nyitás tapasztalatairól kérdeztük.

== Úgy érzem sikerült felkészülnünk a nyitásra, viszont jelenleg még csak a 25 méteres medencét tudtuk biztonságosan átadni a közönségnek. A másik két nyílt úszómedencénket is előkészítettük, vízzel is feltöltöttük, de ott, a most érvényben lévő egészségügyi szabályoknak megfelelő körülményeket még nem látjuk biztosítottnak, ezért azokat (várhatóan) csak május 10-én adjuk át a fürdőzőknek, sportolóknak.

A fedett-és a melegvízű medencék megnyitását pedig egyelőre nem is engedélyezték, ezért azok használatba vételéről még nem tudok nyilatkozni. A Szentesi Vízilabda Klubbal folyamatos kapcsolatban vagyunk a sportolóik medence-igényével összefüggésben – úgy tudom május 11-e után várható döntés a szövetségük részéről.

Egy büfé a vendégek rendelkezésére áll a nyitvatartási időnkben.

A fürdővendégektől tisztelettel kérünk még türelmet. Biztosíthatunk mindenkit, hogy amint lehet, minden szolgáltatásunkkal szeretnénk a vendégek rendelkezésére állni, de addig még több fontos kérdés vár tisztázásra. Egyébként szükség lenne az ezzel kapcsolatos kormányrendelet részletezésére is – amit a Magyar Fürdőszövetség is már szorgalmazott.

Az első napon főként a bérleteseink, és az utánpótláskorú sportolók (Városi Úszóklub, Four Diamonds SE) jöttek úszni, fizető-vendég alig volt. Az öltözőnknél volt egy kis (takarítással összefüggő) probléma nyitáskor, amit igyekeztünk azonnal megoldani.

A nyitással kapcsolatban közzétettek egy tájékoztatást, az első nap tapasztalatai alapján mit tenne hozzá?

== Először is megköszönöm az első vendégeinknek, hogy megfogadták és betartották az ott leírtakat. Jól láthatóan elhelyeztünk a belépő főépületünkben – két helyen is – fertőtlenítő szert adagoló flakonokat, kérjük azokat is vegyék igénybe. A korlátozásokhoz tartozik, hogy csak a vállfás öltözőket lehet igénybe venni.

A kényszerű üzemszünetet mire használták fel?

== Elsőként azt mondom el, hogy egyetlen dolgozónkat sem küldtük el, viszont csökkentett munkaidőt vezettünk be. Igyekeztünk minél teljesebb körűen a tavaszi felkészülési és karbantartási munkálatokat elvégezni. Kitakarítottuk a medencéket, az öltözőket, a baba-mama szobát és még több helyiséget kifestettünk, elvégezték munkatársaik a szükséges gépjavításokat.

A 33 méteres medence lelátójánál az ülések fa szerkezetét (ideiglenesen) lebontottuk, a későbbiek, az anyagi lehetőségeink függvényében megfelelő minőségű felületet képzünk.

„Rengeteg” virágot kaptunk az önkormányzattól, és azokat el is ültettük.
Az üdülőházak felújítása egy kicsit megtorpant, de most már ismét dolgoznak a munkások, várhatóan május végére be is fejezik, és ott is tudunk szálló-vendégeket fogadni.

A recepciónkat áthelyeztük a főépületünkbe (porta), és természetesen várjuk a foglalásokat, a vendégeket. Már ezen a hét végén is lesznek vendégeink, őket a kőházakban szállásoljuk el.

Két kritika megjegyzést hallottunk, szóvá is teszem: a nyújtott szolgáltatásokhoz képest kevésnek tartják a belépőjegyek 50%-os mérséklését, valamint a kényszerszünet miatti zárva tartás hosszabb volt, mint 30 nap, amennyivel meghosszabbítottak a bérletek lejártának határidejét.

== Megértem a felvetéseket, de mint minden gazdasági társaságnak nekünk is van üzleti tervünk, amit – a körülményeket figyelembe véve – teljesítenünk kell. Bennünket is sújtottak a veszélyhelyzet miatti kényszer-intézkedések, ezért jelenleg csak ennyi engedményeket tudtunk tenni. Ide tartozik még, hogy társaságunk még ebben a hónapban újra áttekinti üzleti céljait és lehetőségeit, benne – még – a belépőjegy szerkezetét is érheti változás. Ez nem egyszemélyi döntés lesz.

Mi szeretnénk a jövőben is minél több vendéget fogadni, és olyan szolgáltatásokat nyújtani, hogy megelégedéssel távozzanak létesítményünkből.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3819980734739722

Vélemény, hozzászólás?