Kiemelt hírek Szentes

Az első nyilvános vasárnapi szentmise – járvány idején

Félszáz napja tart a koronavírus járvány miatti kijárási korlátozás, ez idő alatt – többek között – a templomok sem voltak látogathatók. Vidéken már szűk egyhete feloldották a szigorítások egy részét, így a szentesi Szent Anna templomban – 50 nap után újra – május 10-én megtartották a nyilvános vasárnapi misét.

Úgy gondolom, hogy a megjelentek számának megsaccolása sem fontos, mert a lényeg a személyes találkozás volt, a szépen felépített lélekemelő – fiatal ministránsok szolgálatával megvalósuló – mise részesévé válni.

Ezúttal is dr. Gruber László atya vezette a liturgiát, Szilágyi László kántor szolgálatával.

Az otthon maradók számára ezúttal is online közvetítették az alkalmat, amelyet cikkünk megírásáig 821-en (!) tekintettek meg.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3833198846751244

Itt Önök is bepillanthatnak a szentmisébe, illetve megtekinthetik László atyával készült interjúnkat, amelyben szó lesz az eddigi online közvetítésekről, az ezzel kapcsolatos további tervekről, és még néhány háttér információról.

 

Az első nyilvános vasárnapi szentmise a járvány idején

Az első nyilvános vasárnapi szentmise – járvány idején(Képmelléklettel)Félszáz napja tart a koronavírus járvány miatti kijárási korlátozás, ez idő alatt – többek között – a templomok sem voltak látogathatók. Vidéken már szűk egyhete feloldották a szigorítások egy részét, így a szentesi Szent Anna templomban – 50 nap után újra – május 10-én megtartották a nyilvános vasárnapi misét.Úgy gondolom, hogy a megjelentek számának megsaccolása sem fontos, mert a lényeg a személyes találkozás volt, a szépen felépített lélekemelő – fiatal ministránsok szolgálatával megvalósuló – mise részesévé válni. Ezúttal is dr. Gruber László atya vezette a liturgiát, Szilágyi László kántor szolgálatával.Az otthon maradók számára ezúttal is online közvetítették az alkalmat, amelyet cikkünk megírásáig 821-en (!) tekintettek meg.Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3833198846751244Itt Önök is bepillanthatnak a szentmisébe, illetve megtekinthetik László atyával készült interjúnkat, amelyben szó lesz az eddigi online közvetítésekről, az ezzel kapcsolatos további tervekről, és még néhány háttér információról. ,

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. május 10., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?