Kiemelt hírek Szentes

Az első városi disznótor előkészületei

Szentes Város Önkormányzata február 20-án sajtótájékoztatót tartott a hivatal konferencia termében, ahol a szervezők tájékoztatót adtak a közelgő, és az Ifjúsági Ház melletti „gödörben” tartandó I. Szentesi Családi Disznótoros rendezvényről.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester az egész napos esemény kettős célját emelte ki. Egyrészt a város tovább bővíti a gasztro-kulturális kínálatát egy új programmal, másrészt a rendezvény nettó árbevételét felajánlják a város óvodáinak.

Elmondta, hogy az idegenforgalmi eseményre – február 29-én, reggel hét órától – várják a helyi lakosokat, a régió és a környező települések vezetőit, minden, a népi hagyományok őrzése iránt érdeklődőket.

Fontosnak tartja, hogy ez ügyben széleskörű összefogás jött létre. Megköszönte a Honvédelmi Minisztérium illetékes főosztálya és a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred támogatását, Vereb László és őrés Zoltán egyéni vállalkozók és a Központi Gyermekélelmezési Konyha segítségét.

Kiss Csaba alpolgármester, aki a program műszaki-technikai „felelőse” elmondta, hogy 1 tonna sertéshúst fog feldolgozni három böllér a helyszínen, és a résztvevők megkóstolhatják az étkeket. Jutányos áron lehet megvásárolni az élelmi-jegyeket a részlete árakat a cikk alatti fotók között láthatják.

A program kulturális részében – mások mellett – fellép az MC Hawer és Tekknő (mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó), Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas népzenész.

Előadás tart dr. Mód László egyetemi docens a disznóvágás néprajzi történetéről, ezzel kapcsolatos régi fotókat is várnak a szervezők, melyből a helyszínen tablót is összeállítanak.

Bartók Gábor alezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred törzsfőnökétől tudtuk meg, hogy ők elsősorban logisztikai feladatokat vállaltak. Kiemelte: számukra nagyon fontos a lakossággal ápolt jó kapcsolat folytatása.

Mátéffy utcai óvoda ovisai népitánc bemutatója

Az első városi disznótor előkészületei(Képmelléklettel)Szentes Város Önkormányzata február 20-án sajtótájékoztatót tartott a hivatal konferencia termében, ahol a szervezők tájékoztatót adtak a közelgő, és az Ifjúsági Ház melletti „gödörben” tartandó I. Szentesi Családi Disznótoros rendezvényről. Szabó Zoltán Ferenc polgármester az egész napos esemény kettős célját emelte ki. Egyrészt a város tovább bővíti a gasztro-kulturális kínálatát egy új programmal, másrészt a rendezvény nettó árbevételét felajánlják a város óvodáinak.Elmondta, hogy az idegenforgalmi eseményre – február 29-én, reggel hét órától – várják a helyi lakosokat, a régió és a környező települések vezetőit, minden, a népi hagyományok őrzése iránt érdeklődőket. Fontosnak tartja, hogy ez ügyben széleskörű összefogás jött létre. Megköszönte a Honvédelmi Minisztérium illetékes főosztálya és a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred támogatását, Vereb László és őrés Zoltán egyéni vállalkozók és a Központi Gyermekélelmezési Konyha segítségét. Kiss Csaba alpolgármester, aki a program műszaki-technikai „felelőse” elmondta, hogy 1 tonna sertéshúst fog feldolgozni három böllér a helyszínen, és a résztvevők megkóstolhatják az étkeket. Jutányos áron lehet megvásárolni az élelmi-jegyeket a részlete árakat a cikk alatti fotók között láthatják. A program kulturális részében – mások mellett – fellép az MC Hawer és Tekknő (mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó), Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas népzenész.Előadás tart dr. Mód László egyetemi docens a disznóvágás néprajzi történetéről, ezzel kapcsolatos régi fotókat is várnak a szervezők, melyből a helyszínen tablót is összeállítanak.Bartók Gábor alezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred törzsfőnökétől tudtuk meg, hogy ők elsősorban logisztikai feladatokat vállaltak. Kiemelte: számukra nagyon fontos a lakossággal ápolt jó kapcsolat folytatása.A tájékoztatón a Mátéffy utcai óvoda ovisai népitánc bemutatót tartottak. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3561249997279465

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 20., csütörtök

A tájékoztatón a Mátéffy utcai óvoda ovisai népitánc bemutatót tartottak.

Képgaléria benne a program és a menű:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3561249997279465

Vélemény, hozzászólás?