Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az én távközlésem

A metALCOM Zrt. és a Pollák Antal Technikum az idén első alkalommal rendezte meg az „Én távközlésem” névre keresztelt szakmai versenyét szakközépiskolák és gimnáziumok részére. A verseny előválogató fordulójára országosan több mint 90 diák jelentkezett 31 csapatnevezéssel, több mint 20 iskolából.
Az előválogatón a csapatoknak fizikai és távközlési kérdéseket kellett megválaszolniuk, mindazonáltal, hogy egy esszé formájában saját elképzeléseiket is be kellett építeni, annak érdekében, hogy megértsük, hogyan látják a mai fiatalok a távközlés jövőjét.
Az első forduló április 11-én lezárult, ezután a döntőbe jutott 10 csapat (5 szakközépiskolai és 5 gimnáziumi) részvételével április 21-én rendezték meg a döntőt a metALCOM Zrt. szentesi telephelyén.
A vetélkedőt Varga-Berta Dávid program igazgató nyitotta meg, gondolatainak egy részét a cikk alatti videón ismerhetik meg.
A megnyitón jelen volt Kiss-Forgács Éva, a metALCOM Zrt. vezérigazgatója, Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. operatív igazgatója, Kovács Attila, a társ-rendező iskola, a HSZC Pollák Antal Technikum igazgatója.
A megnyitó után elkezdődött a vetélkedés.
A döntőben a csapatoknak egy 10 perces prezentáció keretein belül be kellett mutatniuk az általuk készített esszéket, valamint 10 fejtörő szakmai-gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk.
Képgaléria a megnyitóról és a versenyről:
A metALCOM Távközlési versenyének országos döntőjének eredménye:
Gimnáziumi kategóriában:
I. TBird (Dudás Dominika, Lénárt Anna, Szemerédi Kata) – Leövey Klára Gimnázium Budapest IX. kerületének
II. Telekomák (Túri László, Hamed Ádám, Németh Attila)
III. Syntax-ERROR (Csatlós Vencel, Berta Balázs, Prievara Zsolt) – Horváth Miháléy Gimnázium
Szakmai kategóriában:
I. Szalmási (Szalmási Szabolcs, Czili Aladár, Kis-Herczegh Attila) –
Puskás Tivadar Távközlési Technikum
II. Ugráló Halak (Halasy László, Ugrai Bendegúz, Ágoston Gergő) – HSZC Pollák Antal Technikum
III. Pataky13/A (Balázs Botond István, Fazekas Kristóf, Gubi István Viktor)
Képgaléria az eredményhirdetésről:

Vélemény, hozzászólás?