Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Az év termése: világbajnoki cím, Európa- és országos csúcsok

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg évzáró összejövetelét a Szentesi Delfin ESC. A december 27-én, a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartott rendezvényen részt vett Szirbik Imre polgármester, dr. Demeter Attila alpolgármester, Kovács János, a Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottság elnöke, Móra József, önkormányzati képviselő, Márton Mária, az Üdülőközpont ügyvezetője, Takács László, ny. sportreferens.

Minden részletre kiterjedően számolt be az éves munkájukról Pólyáné Téli Éva, az egyesület titkára, szakvezetője.

= Egyesületi élet

24 éve, 1993 novemberében hoztuk létre egy szűk maggal Szentesen a szeniorúszást, tehát jövőre 25 éves jubileumát ünnepelheti az egyesület. Jelenleg 62 tagjuk van, közülük 52 fő regisztrált versenyző a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségénél versenyzőként.

= Kapcsolatok

Rendezett az együttműködésük Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségével, (a szövetség egyik alelnöke Pólyáné Téli Éva). Jó és baráti kapcsolat alakult ki Szentes Városi Úszóklubbal. A város vezetése mindig segítőszándékkal állt az egyesület mellett. Az Üdülőközpont vezetése és munkatársai mindig segítik a versenyek rendezését, illetve az edzések látogatását.

Nagyon sokat köszönhet a közösség Takács Lászlónak, és köszönetet mondtak  Rakk Lászlónak a Sportközpont igazgatójának is. Dr. Molnár Gyula és Dr. Bod Barnabás sportorvosokként, valamint a Vöröskereszt és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai rendszeresen segítik  tevékenységüket. Dr. Verók Attila munkája biztosíték arra, hogy a törvényeknek megfelelően tudjanak hivatalos kötelezettségeiknek eleget tenni. Köszönet hangzott el tanár kollégáknak, a volt tanítványoknak, barátaiknak és családtagjaiknak, a szponzoroknak, hogy tevékeny szerepet játszanak a versenyek lebonyolításában, és egyéb ügyek intézésében.

= Működési feltételek, gazdálkodás

Az Önkormányzat ebben az évben is biztosított működési és szakmai támogatást, valamint a vízfelület igénybe vételéhez is hozzájárultak. Az MSZÚOSZ ha jelképes összeggel is, de támogatta nemzetközi versenyeiket.

A bevételek között szerepel a 843 400,- Ft-os kezdőegyenleg. Az önkormányzattól összesen 350 ezer forintot, plusz medence használati díjat kaptak. Magánszemélyektől 23 000,- Ft támogatás érkezett. Tagdíjakból a tavalyihoz képest több, összesen 305 000,- Ft jött be. Ebből 52 000,- Ft regisztrációs díjat továbbítottuk az MSZÚOSZ-nak. A versenyeken nevezési díjból 747 000,- Ft nevezési díj folyt be.

Az adók 1%-ból befolyt összeg ebben az évben több lett a tavalyihoz képest, 147 229,- Ft volt.  ADÓSZÁMUNK: 18465741-1-06

Kiadásaik nagy részét versenyrendezésre, utazásra, nevezési díjra, és egyéb költségek fedezésére fordították.

A felelős, takarékos gazdálkodást Nagy Lászlóné végezte, aki energiáját, idejét feláldozva lelkiismeretesen őrködik az egyesület pénzügyei felett.

= A 2017-es eredmények

2017 a sikerek éve volt!  14 hazai, és 3 külföldi, medencében rendezett versenyen vettek részt, összesen 570 érmet szereztek.

Kiemelkedő rendezvény volt a Budapesten, augusztus 10-20-ig rendezett 17. Masters Úszó Világbajnokság, melyen 15 szentesi szenior úszó versenyzett.

Fantasztikus szentesi siker született, Dr. Venczel Kincső, aki 11 éve tagja egyesületünknek Világbajnok lett 200 méteres pillangóúszásban Európa csúccsal!!!

Melkuhn Dezső a nyíltvízi úszásban kezdett a világbajnokságon. A Balatonfüreden rendezett 3 km-es versenyben 4. helyen ért célba, majd a Duna Arénában 200 méteres pillangóban újból 4. helyen csapott célba.

Berezvainé Virágos Éva 50 méteres hátúszásban 8. lett.

Bocskay Zsófia 200 méteres pillangóúszásban, nagyszerű teljesítménnyel a 8. helyen ért a célba.

További eredmények, illetve bajnoki címszerzések a mellékletben

navigate_before
navigate_next

 

= A Delfin ESC 2018. évi céljai, tervei

Január 20-án Évindító Hosszú Távú és Összetett Sprintversenyt rendeznek – ez lesz a harmadik.

Május 12-én és 13-án rendezik a 23. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt a 33 méteres medencében.

Az előző évekhez hasonlóan, 12-14 versenyen szeretnének részt venni. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 1-2 verseny jut havonta.

Ebben az évben Masters Európa bajnokság lesz, melyet Kranjban tartanak 2018. 09. 03-10. között, az ezzel kapcsolatos szervező munkát már megkezdte az egyesület.

A beszámoló kapcsán többen kaptak elismerést, melyet Szabó Imre, az egyesület elnöke adott át. Köztük volt Dr. Venczel Kincső (később veszi át), Melkuhn Dezső, Berezvainé Virágos Éva, Bocskay Zsófia, Pólyáné Téli Éva, Dr. Borzi Miklós, Palásti Katalin, Rozgonyi Eszter, dr. Demeter Attiláné, Kovács Attila, Simon Tamás és Nagy Lászlóné.

Pólyáné Téli Évától azt kérdeztük: milyen volt a 2017-es esztendő?:

A sportos és családias hangulatú rendezvény baráti vacsorával zárult.

Képek az évzáró rendezvényről:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?