Kiemelt hírek Szentes

Az év utolsó testületi ülése – mellszobor állításáról döntöttek

Szentes Város Képviselő-testülete december 21-én tartotta meg idei 9., egy ez évi utolsó soros ülését a Városháza Dísztermében. A tanácskozás a két ülés között történt fontosabb eseményekről szóló szóbeli tájékoztatóval, és az interpellációkra adott válaszok  megszavazásával kezdődött, majd még 19 napirendi pontról tárgyaltak  a képviselők.

 

 

Többek között megalkották az önkormányzat 2019. évi átmeneti költségvetési rendeletét; jóváhagyták a 2019. évi belső-ellenőrzési tervet. Ezek után az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok (Szentes Városellátó NKft, Szentesi Sport- és Üdülőközpont, Kft, Szentes Energia Kft., Szentes Városi Szolgáltató Kft., Szentesi Élet Kft.) jövő évi Üzleti Terveit is jóváhagyták.

A testület megtárgyalta és elfogadta az 2018. évi költségvetési rendeletének módosítását. Bujdosó Tamás képviselő ennek során vetette fel, hogy állítsanak mellszobrot Vitéz Vastagh György ezredesnek.

Vitéz Vastagh György ezredes (f.: szlukacs.freeweb.hu)

 

Elmondta, hogy már ezt mások is kezdeményezték, de most az ehhez szükséges anyagi forrásokat is tudja biztostani az önkormányzat (egy elmaradt ingatlan-vásárlásból megmaradt összeg), és az alkotás elkészítői is vállalkoztak a feladatra.

A testület egyhangúlag támogatta a javaslatot.

Antal Balázs Tibor, önkormányzati képviselő, frakcióvezető az üggyel kapcsolatban további részletekről nyilatkozott szerkesztőségünknek:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?