Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az idei első felolvasó est

A Szentes Városi Könyvtárban január 12-én rendezték meg a Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai által bemutatott felolvasó estet, melyen Németh László és Tabi László egy-egy művéből olvastak fel.
Először Németh László-Latinovits Zoltán: Győzelem című műve került terítékre. Ezt így vezette fel dr. Horváth György, aki az est programját összeállította és rendezte (videó):
Tabi László, József Attila-díjas (1954, 1962) író, újságíró, szerkesztő, publicista, humorista, a korában igen népszerű Ludas Matyi című újság szerkesztője 1957–1976 között, nyugdíjba vonulásáig pedig a főszerkesztője volt. Mottója: „Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új.”
Tabi László: Vígjáték című művéből egy (sok nevetést kiváltó) összeállítást hallhatott a közönség. A szerző így vall az írói folyamatról: “Vígjátékaimat tulajdonképpen a magam mulatságára írtam, tárgyukat előzőleg senkivel sem beszéltem meg, dramaturggal nem tárgyaltam, szerződést színigazgatóval még az előleg reményében sem kötöttem”.
De írásai igen mulattatóak voltak és maradtak.

Vélemény, hozzászólás?