Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az idei első képzőművészeti kiállítást nyitották meg a könyvtárban

A Szentesi Városi Könyvtárban január 14-én nyitották meg a V. Vass Rózsa festményeiből válogatott, ’Múlt és jelen’ című kiállítást. A megjelenteket Sallainé Gresó Klára a könyvtár igazgatónője köszöntötte. Többek között megemlítette, hogy az elmúlt évek során mindig is törekedtek különböző művészeti ágak bemutatására, így lesz ez az idén is. Ennek sorát most egy képzőművészeti tárlattal indították.
Almási Jánosné, a Kapocs Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a képeket.
Bemutatta az alkotót: „szerény, érzelemgazdag egyéniség, akit mindig csak mosolyogni látunk, és ez a finomság, érzékenység tükröződik vissza alkotásaiban, mind a színek használatában, mind az ecsetkezelésében.
Két évtizede kezdett művészeti pályájába, akkor döbbent rá arra az erőre, hogy az emberekben mennyire más érzéseket tud közvetíteni egy-egy alkotás, hatásai mindenkit másként érint meg.
Igyekszik sokszínű látásmódot beleképzelni a műbe a megvalósítás során, és örömmel eljátszik azzal a gondolattal, hogy a szemlélőt hogyan érinti meg műve?
Alkotói fejlődését két műhely is segítette. Bíró Jenő festőművész szakkörében nagyon összetartó, festeni szerető csapat tagja lehetett. A másik lehetőség a mindszenti Törökné Ágoston Margit festőművész-tanár alkotóműhelye volt. Itt nagyon sok technikai fortélyt, ötletet sajátíthatott el. ( Levélben köszöntötte a kiállítót a műhely vezetője – amit Almási Jánosné olvasott fel.)
Az évek során több alkotótáborban is részt vett, az ott szerzett tapasztalatok, a gyakorlott kezű csapattársakkal kialakult barátságok szintén segítették tehetsége minél szélesebb körű kibontakoztatását.
A most megnyílt, második önálló kiállítás címe jól tükrözi annak tartalmát: a falakon láthatóak a kezdeti időszak képei, mellettük pedig a legújabb alkotások.
V. Vass Rózsával beszélgetve megtudtuk, hogy ez a kiállítás abból a szempontból is mérföldkő, hogy a továbbiakban szeretne még gyorsabban továbblépni: speciális művészeti iskolába járva igyekszik egy felsőbb szintre jutni, nagyon sok megvalósításra váró terve, elképzelése van még alkotói életében.
Kívánjuk, hogy a múlt és jelen, valamint a jövő hozzon további sikerekben gazdag alkotásokat.
A kiállítás február 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Vélemény, hozzászólás?