Kiemelt hírek Szentes

Az idei első, nyári orgonahangverseny a Szent Anna templomban

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében június 17-én a templomban egy különleges orgonahangversenyt láthatott a közönség. Egyrészt az adta az egyediségét, hogy tanár és növendéke együtt adott koncertet, másrészt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara orgona tanszakának „kihelyezett” műsoráról volt szó, harmadrészt egy sorozat első részét láthatták, hallhatták a jelenlévők.

A koncertet dr. Gruber László, a Szent Anna egyházközség plébánosa nyitotta meg. A templom életében ünnepi napokat élnek át, gondoljunk csak a ballagásra, és ez az orgona koncert csak emeli ennek jelentőségét – mondta a plébános. Hozzátette: Dr. Csanádi László Szeged több templomában rendszeres liturgikus szolgálatot végez, így közvetlen ismeretség köti az előadó tanárhoz.

A műsorvezető Nagy János, ny. és címzetes zeneiskolai igazgató volt, aki először bemutatta a fellépőket: Dr. Habil.  Csanádi Lászlót, valamint Bogáthy Júliát (III. évfolyamos) és Túri Pétert (I. évfolyamos).

 

 

A műsoron többek között J.S.Bach, Liszt F.,M. Reger, J.Ph. Kirnberger művek szerepeltek.

 

Ez a program a nyári templomi koncert sorozat első eleme volt. A következő koncerten, július 1-én Szotyori Nagy Gábor orgonaművész lép fel. A folytatásban pedig augusztus 19-én lesz orgonakoncert, ugyancsak  a Szent Anna  templomban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?