Hírek Szentes

Az idei nyár utolsó gasztro piaca

Friss zöldségekkel, termelői sajtokkal, gyümölcslevekkel, biotermékekkel, egyedi kézműves tárgyakkal és kiegészítő programokkal augusztus 19-én rendezték meg a már négy éves múltra visszatekintő Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot.

A kánikulai hőmérséklet, a másutt zajló ünnepi programok ellenére nagyon sokan látogattak el a piacra, a Művészetek Házába, ahol  ezúttal is változatos programmal (is) várták a vendégeket.

A tornácon Zaszánszki Katalin fotós képeit tekinthették meg a művészetek barátai, az ínyencek pedig Szabó Csaba különleges és bio anyagokból, üstben főzött paradicsomlevét kóstolhatták.

Az új kenyér ünnepe tiszteletére a Szabó Malom kiváló minőségű, adalékanyag-mentes lisztjéből kovászolt kenyeret sütöttek, és kínálták meg a piacra érkezőket. A bográcsban csülökpörköltet főzött a piac több hónapja „kinevezett” szakácsa – a minőségről annyit: most is gyorsan elfogyott.

navigate_before
navigate_next

 

A kezdetektől fogva termékeivel jelen van a piacon Kovács Ivánné népi iparművész, őt kérdeztük az itt szerzett tapasztalatairól:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?