Kiemelt hírek Szentes

Az idén is biztosítják a kedvezményeket a véradóknak

A Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán január 24-én egy rövid ünnepség keretében adta át a szentesi önkormányzat és a Sport- és Üdülőközpont, a véradók részére felkínált ingyenes 6000 db uszodabelépőt.

Simon Alma, a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezetének vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Szirbik Imre polgármester a véradás jelentőségéről beszélt, illetve az ezen a területen elért sikerekről. Nem lehet megfelelően elismerni, megbecsülni a véradók önzetlen és önkéntes támogatását, amit az embertársaiknak nyújtanak – mondta a város vezetője. Ezt követően Kerekes Valériával, az Üdülőközpont gazdasági vezetőjével közösen átadták a 6000 uszodabelépőt.

Dr. Apró Zoltán, a Vérellátó mb. vezetője megköszönte a támogatást, ígérte, hogy mindent megtesznek, hogy még ennél több véradás is történjék a szentesi térségben. Terveik között szerepel újabb cégek beszervezése a rendszeres véradási helyszínek közé. Egyébként 2018-ban a térségben 6258 véradás történt (a lakosság több mint 8 %-a), ez országos viszonylatban is jó aránynak számít.

Az ünnepség idején is folyt a véradás, jöttek is a véradók, egy kicsivel kevesebben a megszokottnál, ami a kissé zordabb időjárásnak tudható be.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?