Kiemelt hírek Szentes

Az Ifjúsági Házhoz jött a zenede

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében november 26-án az Ifjúsági Ház pódiumtermében “Házhoz megy a Zenede”! címmel könnyűzenei programot rendeztek. Az egy napon tartott, két, kiváló hangulatú koncerten a Kiss Bálint Református Általános Iskola, valamint a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai vettek részt.

A „Házhoz megy a Zenede” egy zenetörténeti előadássorozat, célja bemutatni az általános iskolákban és a középiskolákban tanuló diákoknak a könnyűzene fejlődését az 1920-as évektől napjainkig. Az országjáró turné a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri keretéből jöhetett létre.

Az elmúlt három évben 45 településen 140 előadás valósult meg, amin közel 20 000 gyermek vehetett részt. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetője elmondta, hogy szeretne a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni, felhívni a figyelmet a zene sokszínűségére, valamint ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene és a play-back-mentes muzsikálás reményében.

A Zenede rendhagyó énekóra elősegíti a 7-18 év közötti tanulók zenei kulturális fejlődését. Stílusok: rock, jazz, rock&roll, swing, latin, pop, keringő, tangó, a magyar népzene és a jazz ötvözése, stílusok nemzetközi és hazai művészek áttekintése, kortörténet és esélyegyenlőség. (A videón rövid válogatás…)

Házhoz megy a Zenede – Szentesen

Az Ifjúsági Házhoz jött a zenedeA Szentesi Művelődési Központ szervezésében november 26-án az Ifjúsági Ház pódiumtermében "Házhoz megy a Zenede"! címmel könnyűzenei programot rendeztek. Az egy napon tartott, két, kiváló hangulatú koncerten a Kiss Bálint Református Általános Iskola, valamint a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai vettek részt.A „Házhoz megy a Zenede” egy zenetörténeti előadássorozat, célja bemutatni az általános iskolákban és a középiskolákban tanuló diákoknak a könnyűzene fejlődését az 1920-as évektől napjainkig. Az országjáró turné a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri keretéből jöhetett létre.Az elmúlt három évben 45 településen 140 előadás valósult meg, amin közel 20 000 gyermek vehetett részt. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetője elmondta, hogy szeretne a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni, felhívni a figyelmet a zene sokszínűségére, valamint ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene és a play-back-mentes muzsikálás reményében.A Zenede rendhagyó énekóra elősegíti a 7-18 év közötti tanulók zenei kulturális fejlődését. Stílusok: rock, jazz, rock&roll, swing, latin, pop, keringő, tangó, a magyar népzene és a jazz ötvözése, stílusok nemzetközi és hazai művészek áttekintése, kortörténet és esélyegyenlőség. (A videón rövid válogatás…)Az előadásban közreműködött (a műsort is vezette) Bordás József a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja, dobművész, , Balogh Roland Príma-díjas gitár művész, Balogh Zoltán Állami ösztöndíjas zongoraművész, illetve Fonyó Sebastián és Farkas Ágnes táncművészek, és Nádor Dávid ének.Néhány kép:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2381897241881419

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. november 26., hétfő

Az előadásban közreműködött (a műsort is vezette) Bordás József a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja, dobművész, , Balogh Roland Príma-díjas gitár művész, Balogh Zoltán Állami ösztöndíjas zongoraművész, illetve Fonyó Sebastián és Farkas Ágnes táncművészek, és Nádor Dávid ének.

Vélemény, hozzászólás?