Kiemelt hírek Sport Szentes

Az igazi sportember sohasem adja fel

Sztanó György junior világbajnok erőemelőt, paralimpikont jól jellemzi a címben megfogalmazott állítás. Sportpályafutása mindig hozott számára nehéz feladatokat, és ő mindig kitartó, fáradtságot nem ismerő munkával és hozzáállással ezeket mind megoldotta.

Parasportolóként már a kezdet sem volt könnyű, de szorgalmával, tehetségével eljutott a világbajnoki címig, kijutott a riói paralimpiára, világkupa győztes és érmes, nyolcszoros magyar bajnok.

Mindeközben (ő magának is) meg kellett teremtenie a szakmai, egyesületi hátteret, illetve az edzés és versenyzési körülményeket biztosítani.

Céljai elérése érdekében 2019 októberében vállalt egy komoly karműtétet is annak érdekében, hogy az életben is jobban boldoguljon és a sportteljesítményében is tovább léphessen.

És hogy milyen sportember? A műtétet követő hónapban elkezdte az edzéseket, hogy az akkor még közelgő Tokiói paralimpiára kvalifikációt szerezhessen. Az olimpia a koronavírus világjárvány miatt egy évet halasztódott, de sikeres volt a részidős felkészülése, hiszen 2020 februárjában súlycsoportjában a felnőttek magyar bajnokságát nyerte meg.

A hazánkban ez év márciusban kihirdetett kijárási korlátozásokat betartva, ő tovább folytatta (immár speciális) edzéseit, így a veszélyhelyzet fokozatos feloldásának idején máris egyre javulnak az eredményei.

Most ismét megkerestük őt (és edzőpartnerét, a szintén világbajnok Molnár Anikót), hogy megtudjuk: hogyan élte át a változásokat, milyen célokat lát maga előtt, mit tesz ezekért? Mindezeket a videót megtekintve megismerhetik.

Vélemény, hozzászólás?