Kiemelt hírek Szentes

Az Imahét közepén….

Az egyetemes imahét negyedik napján január 19-én a Jézus szíve rk. Templomban tartottak ökumenikus istentiszteletet, melynek házigazdája Zsadányi József római katolikus plébános volt. A tagegyházak köszöntésével üdvözölte a megjelenteket, majd magasztaló imát mondott.
Az Imahét negyedik napjának témája: „Te pedig Betlehem, […] semmiképpen sem vagy a legkisebb” (Mt 2,6) – Bár kicsinyek vagyunk és szenvedünk, nincs hiányunk semmiben
Az alkalmon Turucz Imola református lelkipásztor mondta el gondolatait a témában. A fő hangsúlyt a felekezeteke közötti egységre törekvésre helyezte.
A politikai nyugtalanság, a kapzsiság kultúrájának erősödése és a hatalommal való visszaélés közepette a keresztények, ahogyan mások is a Közel-Keleten, üldöztetést szenvednek, kirekesztést tapasztalnak, az erőszaktól és igazságtalanságtól való félelemben élnek. Mégsem rettennek meg, mert a pásztor velük megy, egy akolba gyűjti őket, és jelét adja szerető jelenlétének.
Krisztusban látják az alázat példáját, tőle hallják a hívást a szakadások legyőzésére és az egy nyájjá való egyesülésre. Bár kevesen vannak, reménységük szilárd, és semmiben sincs hiányuk.
Az imahét negyedik alkalmán szolgálatot teljesített még dr. Gruber László római katolikus plébános Gilicze Andrásné református lelkipásztor, Fehér Csaba református lelkipásztor, továbbá Szilágyi László kántor, és Török István (szakrális énekekkel)

Vélemény, hozzászólás?