Hírek Kiemelt hírek Szentes

Az informatikában tehetséges diákok versenye

HSzC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Szentes Járási Általános Iskolák informatika munkaközössége november 14-én rendezte meg a Járási Pollák Antal Számítástechnikai Versenyt.

Kovács Attila, az iskola igazgatója megnyitójában beszélt a rendező középfokú intézmény képzési profiljáról, majd a versenyről szólva elmondta, hogy több mint húsz éve szervezik meg ezt a programot, mindig igazodva az aktuális igényekhez, követelményekhez.

A verseny lebonyolításáról, az értékelés szempontjairól Lucza László, a Járási informatika munkaközösség vezetője beszélt. Magát versenyt négy számítástechnikai szaktanteremben rendezték meg a két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztályosok) versenyző, 45 tanuló számára.

A verseny feladatait – korcsoportonként – másfél, illetve két óra alatt kellett megoldani. Ez idő alatt a kísérő tanárok rövid időszerű szakmai témákban tartottak tapasztalatcserét.

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

A verseny feladatokat a következő napokban értékeli ki a szakmai zsűri, majd ezt követően lesz az ünnepélyes eredményhirdetés. (Erről is beszámolunk majd.)

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?