Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Az interaktív turizmus lehetősége Szentes térségében

A St. Jupát Sportegyesület március 7-én a Szentesi Családsegítő Központ- Közösségi Térben (Dózsa-ház / sajtótájékoztatót tartott, melyen az egyesület aktív-turisztikai projektjét mutatták be.

Valkai Zsolt, a St. Jupát SE vezetője arról beszélt, hogy a program ötlete az egyesület által megvalósított túrák során fogalmazódott meg: össze kellene gyűjteni és feldolgozni a Jupátosok által ismert útvonalakat, és közzétenni, hogy mások is láthassák,”átélhessék” azokat.

Olyan túraútvonalakat jelöltek ki, amelyekre bárki tervezhet egyéni, vagy csoportos aktívturisztikai programokat. Továbbá ezeket a túrákat gyalog, vagy kerékpárral, vagy vízen tudják végigjárni.

 

 

 

 

 

Létrehoztak egy internetes honlapot: http://www.turautak.jupat.hu

Itt felsorolták a térségben jól bejárható túraútvonalakat, részletes leírásokkal, nehézségi fokozatok megjelölésével, a letölthetőség biztosításával. Így akár a célhoz érkezés előtt már minden, a túrázáshoz szüksége információt egy helyről megkaphat az idelátogató turista.

Jelenleg mintegy 30 útvonal olvasható az oldalon, de ez folyamatosan bővül – ígérte Valkai Zsolt. A túrákhoz túravezetőt, korlátozott számban gps-t, vagy kenut (Kurcán és a Tiszán) is tudnak biztosítani. Külön kérés esetén kiegészítő foglalkozások szervezését is vállalják.

A tájékoztatón jelenlévő Szirbik Imre polgármester üdvözölte a kezdeményezést, mert egyebek mellett, ez újabb színfolt Szentes idegenforgalmi „térképén”. Az új szolgáltatást be kell járatni, később akár bővíteni is lehet.

 

A St. Jupát Sportegyesület a Széchenyi ligetben egy gps-es tanpályát is kiépített. A helyi védettségű természetvédelmi parkban – gps segítségével – a vidékről érkezettek (de szentesieknek is élmény lehet) bejárhatják a liget épített- és természeti értékeit.

 

 

Végezetül Valkai Zsolt kijelentette: most már a Szentes iránt érdeklődőknek rendelkezésére áll egy interaktív turisztikai honlap, amelyet bátran ajánl mindenki számára, továbbá, ha kérik, személyes segítségét is felajánlotta.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?