Kék hírek Szentes

Az önzetlen segítségnyújtás elismerése

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője május 31-én Szent György Emlékplakettet adományozott Fromann István szentesi lakos részére, aki május 20-án Szentes belterületén segítséget nyújtott egy bűncselekmény sértettjének, mellyel hozzájárult az elkövető elfogásához, segítve a Szentesi Rendőrkapitányság munkáját.

Az esetről annyit, hogy T. Ferencné szentesi lakos május 20-án gyalogosan közlekedett Szentesen, a Sima Ferenc utcán, amikor 11.00 óra körüli időben egy ismeretlen személy a háta mögé kerülve kikapta kezéből a fekete színű szövettáskáját, a benne lévő pénztárcájával is irataival együtt. A sértett az elkövető után szaladt, majd a közelben tartózkodó Fromann Istvántól kért segítséget, aki kerékpárral indult a tettes után, és közben értesítette a rendőrséget is.

Az ismeretlen személy üldözése közben először a sértett táskáját, majd az elkövető kerékpárját találta meg, melyek elvezette a hatóságot a tettes személyéig.
Fromann István önzetlen segítségnyújtásával példamutató magatartást tanúsított.

Amikor a kapitányság vezető tisztségviselői jelenlétében az elismerést átadta Balogh Szabó Imre ezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, megköszönte Formann István segítségét, és hangsúlyozta, példaértékű, hogy vannak olyan személyek, akik napi életvitelük mellett a köz érdekében, pláne, ha a helyzet úgy hozza, többlet -feladatot vállalnak, segítséget nyújtanak.

A látszólag kis plusz vállalás nagyban segítheti a rendőrség munkáját, a közbiztonság megszilárdítását.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?