Hírek Sport Szentes

Az őszi versenyekre készülnek a Szilver táncosai

A szentesi Szilver TSE ezekben a napokban három helyszínen (Dózsa-ház, Klauzál Gábor Általános Iskola tornaterme és a dr. Papp László Városi Sportcsarnok) tartja a már hagyományos nyári táborát, melyen az őszi és téli hazai és nemzetközi versenyekre készítik fel párosaikat. Valószínű, hogy a város legnagyobb nyári tábora ez, annál is inkább, mert megszervezése több hónapos előkészületet igényelt, megtartásához pedig nagy háttér apparátus van szükség.

A táborban mintegy 100 páros vesz részt, több városból, még Szombathelyről is ideutaztak, elismerve ezzel az itt folyó munkát, és a szentesi klub sikeres táncosait, oktatóit. A résztvevőket három csoportba sorolták a szervezők, hogy differenciáltan tudják a táncosok fejlődését elősegíteni.

A videón az egyik csoportot látják – gyakorlás közben:

 

Gyakorlatilag reggeltől estig zajlanak a tréningek, az ebédet is (a kisebb „folyadék szünetekkel” együtt) a helyszínen töltik  a táncosok, ami növeli  a képzés intenzitását.

 

A szentesi táncpedagógusok mellett neves külföldi óraadókat is meghívtak a foglalkozások levezetésére. Segítségükkel a táncosok állóképességét fejlesztik, a koreográfiákat tökéletesítik, zeneiségüket árnyalják – így erősen kezdhetik a versenyszezont a párosok.

A tábort követően csak pár nap pihenőt kapnak a – szentesi – magyar válogatott kerettagok, mert utána ők Szegeden folytatják felkészülésüket, melyet már a Magyar Táncsport Szövetség szervez számukra.

 

Kérésünkre László Csaba, a Szilver TSE alelnöke a tábor alapvető céljáról  beszélt:

Vélemény, hozzászólás?