Kiemelt hírek Szentes

Az ünnepi könyvhéten egy sok-kötetes író ’jelentkezett’

A szentesi Ünnepi Könyvhét második napján, június 8-án a kézműves- és játékfoglalkozások mellett Fábián Janka írónő életével, munkásságával ismerkedhettek meg az Olvasók, az érdeklődők. Az írónővel Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója beszélgetett a könyves sátrak előtt.

A jelenlévők megismerhették az alkotó életútjának néhány fontosabb állomását.  Az írónő az érettségi vizsgát követően a Miskolci Egyetem angol–történelem szakát végezte el, majd pár évvel később az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán szerzett oklevelet. Az írás mellett angol–francia nyelvtanárként munkálkodik.

 

 

 

Kezdetben saját maga és családja finanszírozta a könyvei megjelenését. Írói álnevét egyik nagymamája iránti tiszteletből vette fel, akit Fábián Johannának (Jankának) hívtak. A Történelmiregény-írók Társasága tagja, és 24 kötete jelent meg.

Természetesen nem volt egyforma műveinek fogadtatása, de összességében többségben vannak a pozitív visszajelzések. Aranykönyv internetes szavazáson 2017-ben, szépirodalom kategóriában Az utolsó boszorkány lánya című könyvével első díjas lett.

Fotók: Lantos Imre

Vélemény, hozzászólás?