Kiemelt hírek Sport Szentes

Az úszóknál elstartolt (és már célba is ért) az első tábor

A Szentesi Városi Úszó Club az idén is megszervezte hagyományos nyári úszótáborát. Szinte elsőként léptek az enyhítést jelentő járványügyi rendelkezések hatályba helyezésekor, és június 15-én már elkezdték a nyári táborok sorozatát.

Az augusztus 15-ig tartó sorozat első hetében 70 gyermek élvezhette a tábor sokszínű programját, melynek alappillére az úszás: a vízhez szoktatás illetve az úszásoktatás; a tehetségek gondozása és fejlesztése; valamint a napi kétszeri úszóedzések.

Mindez azt jelenti, hogy a táborban foglalkoznak a 3-3 és fél éves gyermekektől kezdve a 16 éves korosztályig. A tábor vezetőjével, Rébeli-Szabóné Vincze Edittel összeszámoltuk 7 felnőtt szakember tartja a foglalkozások, kiegészülve néhány (volt úszó) egyetemistával és középiskolással.

A táborozók életkorát figyelembe véve sokrétű és színes programokat biztosítottak a „szabadidőben”. Az idei táborban az irodalom (vers, mese), a kézműves foglalkozások köré összpontosultak a játékos elemek. Ennek során szép rajzok és más alkotások is születtek. Volt sakktanulás, és sakk-szimultán, élménypedagógia bűnmegelőzés foglalkozás, a nagyobbaknak csapatépítő játékos tréningek, és még sorolhatnánk.

Az ebédet naponta a közeli étteremben közösen fogyasztják el a gyerekek, akiket kérdeztem mindegyiknek elég és finomak az ebédek. (Az pedig a fotókon is jól látható, hogyan érzik magukat a táborozók…)

A tábor vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a heti turnusokra lehet jelentkezni (legkésőbb az előző hét péntekig), sőt, akár a tábor céljához kapcsolható egyéni kéréseket tudnak teljesíteni

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3992589130812214

Vélemény, hozzászólás?