Hírek Kiemelt hírek Szentes

Azért valami elindult…..

A “Tegyük szebbé Szentest”, szeretett városunkat akció a második napon, március 26-án is sikeres volt. Egyszerre két csoport, két területet (a város északi része, és a Kurca városi szakasza) vett “védőszárnyai “alá, és szemetet szedtek, és nem is keveset!
És szinte hihetetlen az a mennyiség, ami csakúgy (!) rejtőzködve itt-ott pl. a KURCA parton megbújt. Szemetet szedtek, a mások által lazán elhajított szemetet. Lehettek volna mérgesebbek is, sőt ….de nem! Egymást segítve, derűsen beszélgetve végezték munkájukat. (A Kurca partján például a Rigó Alajos tagintézmény tantestülete, néhány szülővel, gyermekkel kiegészülve).
Talán példát is szeretnének adni, hogy a méreggel teli cselekedet helyett ideje visszahozni a jósággal, örömmel teli cselekedeteket! Persze, valami hajtja az embert.
Képgaléria:
navigate_before
navigate_next
A szemétszedés csupán az első kezdő lépés abban a hosszú és sok esetben nem könnyű folyamatban, amit úgy hívnak KÖRNYEZETVÉDELEM-TERMÉSZETVÉDELEM!
Ami feltételez egy felelősségteljes, emberi és környezetünk, emberségünkbe vetett gondolkodást e szellemiség iránti bizalmat!
A szervezésért nagy-nagy köszönet a nemrégiben megalakult ÖKO-Klubnak, illetve Agócs Lászlónénak és Mészáros Olgának!

Vélemény, hozzászólás?