Hírek Kiemelt hírek Szentes

Bach Mindenkinek Fesztivál megnyitója

Szentesen, a Református Nagytemplomban március 22-én vette kezdetét Szentesen a Bach Mindenkinek Fesztivál (BMF) helyi sorozata.
Az eseményen jelen volt Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Erdélyi Lajos dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium egykori államtitkára, Seres József alezredes, a MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred helyettes parancsnoka.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere üdvözölte a megjelenteket, megköszönte a fesztivál menedzsmentjének, hogy Szentes is részese lehet e nagyszerű zenei eseménysorozatnak. Örömét fejezte ki, hogy ez a koncert is ékesen példázza a város és a honvédség együttműködését.
Ehhez kapcsolódva beszélt arról is, hogy a város és a református egyházközség közötti együttműködés is szoros, példaértékű, ezért városi zászlót ajándékozott a Nagytemplomi Gyülekezetnek, amit Fehér Csaba lelkész vett át. A templom fő helyén, a két évvel ezelőtt Farkas Sándor országgyűlési képviselőtől kapott Országzászló mellett fogják elhelyezni – mondta a köszönő szavak után a lelkipásztor.
Kovács Zalán László tubaművész, a BMF fesztivál igazgatója is köszöntötte a megjelenteket. Országos kitekintést adott a fesztivál előzményeiről, idei programjairól.
Ezt követően a MH 5 Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara – a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művésztanáraival kiegészülve – Bach művek átirataiból adott koncertet, vezényelt Gömöri Balázs őrnagy.
A koncert szólistája volt a szentesi születésű, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész.
Tekintsék meg a koncert előadásaiból készült videó-válogatást:

Vélemény, hozzászólás?