Hírek Kiemelt hírek Szentes

Bajban a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása

Nyitásunk, 2017.06.18. óta jelenleg 310 madár életét tudtuk megmenteni! Sajnos a mentőállomás további működése veszélyben van, minden igyekezetünk ellenére nem tudunk a fenntartásához elegendő anyagi forráshoz és támogatáshoz jutni. A tavalyi évben 170 életet mentettünk, az idei évben ezt messze túlszárnyaltuk, ezzel együtt rohamosan nőttek a kiadásaink is. Több ígéretet kaptunk, de sajnos csak azok az adományok érkeztek meg hozzánk, melyeket Önök küldtek a kis betegeink számára, amit ezúton is hálásan köszönünk!

A téli számláinkra és a madarak ellátására viszont ez kevés, reménytelenné vált helyzetünk. Sok a tartósan sérült beteg, akiket minden nap el kell látnunk. Sok a beérkező új kis beteg, akiket ugyancsak el kell látnunk. Nagyon sok megkeresés érkezik, hogy ingyenes előadásokat tartsunk a természetben élő madarakról, munkánkról. Óvodás és iskolások csoportok jelentkeznek be hozzánk látogatásokra, előadásokra, vetítésekre.

Tanítási szünetekben önkéntes gyermekeket is fogadunk. Hétvégenként programokat szervezünk a hozzánk látogatók számára. A madarak kezelése ellátása mellett, fő feladatunknak tekintjük a gyermekek szemléletformálását, hiszen ebben a korban még fogékonyabbak a témakör iránt.Igyekeztünk és igyekszünk a gyermekeknek számára a legmegfelelőbb tudást, tapasztalatokat átadni és bízunk abban, hogy ezáltal természetszeretők és környezettudatosak lesznek.

 

Igyekszünk tőlünk telhetően mindenkinek segíteni, aki megkeres minket, soha egyetlen egy madárkát nem küldtünk el. Nehézségeink ellenére minden kis beteg megfelelő ellátásban részesül.

Most viszont mi szeretnénk segítséget kérni!

Minden pénz adományt a mentőállomás további működésére és fenntartására, madarak ellátására, gyermekek számára ingyenes előadásokra és foglalkozásokra, közüzemi számláink fizetésére használunk fel. Ha támogatni kívánja munkánkat a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomásának fenntartását, a kis betegek életmentését és gyógyítását, valamint a gyermekek szemléletformálását, akkor adományaival ezt Ön is megteheti!

Számlaszámunk: 22222222-35003087 Madárkórház Alapítvány Közlemény rovatba kérjük írják be: Szentesi Madármentő Állomás

Vélemény, hozzászólás?