Kiemelt hírek Szentes

Balettmester és írónő is névadó lett az Ifjúsági Házban

A Szentesi Művelődési Központban nagy tervekkel indultak az idei évnek, szerették volna minél nagyobb mértékben felújítani a közel negyven éves intézményt. Voltak pályázatok, ígéretek is az anyagi források előteremtésére, de végül (csak töredék..) 30 millió forint maradt ilyen célokra.

Az ott dolgozók optimizmusát jelzi, hogy kesergés helyett munkához láttak, és jelentős „önerővel” sikerült két termet is felújítaniuk – ha nem is teljes egészében.

Mindenesetre a látvány szép lett: az egykori játék-és táncterem, valamint az emeleti előadóterem megújult. Ezt ünnepelték meg szeptember 19-én a fenntartó önkormányzat, valamint sajtó képviselőivel közösen, és természetesen azokkal, akik majd birtokukba vehetik a korszerű helyiségeket.

Az alkalom lehetőséget adott arra, hogy a két teremnek nevet is válasszanak, adjanak. A tánctermet, a szentesi származású balettmesterről, Szarvas Katalinról nevezték el, amely a jövőben a moderntánc-csoportnak és a balettosoknak ad otthont. Az előadóterem Szabó Magda, Kossuth-díjas író, költő, műfordító írónő nevét kapta.

Az elvégzett munka megtekintése kapcsán rögtönzött műsort adtak az Allstrars Dance táncosai, a Ladybird Balett stúdió növendékei és a Horváth Mihály Gimnázium 10. évfolyamos drámai tagozatos tanulói.

Azt is megtudtuk, hogy a felújítási munkákat folytatják, figyelembe véve a látogatók, a munkatársak javaslatait, ötleteit.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?