Hírek Kiemelt hírek Szentes

Ballagási hangulatot idézve ültettek fát a katolikus iskola diákjai

A Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola idén végzős diákjai április 21-én, a Szentháromság téren, kisebb ünnepség keretében ültették el a nemrégiben az önkormányzattól kapott „ballagók emlékfáját”.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, szabadtéri és fa
Az intézmény két nyolcadikos osztálya (54 fő) képviseletében, a járványügyi szabályok betartása mellett, néhányan eljöttek a magnólia facsemeték elhelyezésére. Jelen volt a Szent Anna Egyházközség plébánosa, dr. Gruber László is.
Elsőként Szabó Luca 8. b osztályos tanuló elmondta gondolatait a faültetésről – versben és prózában.
Jókai Mór: Ültess fát!
Ültess fát!
Hogyha mást nem,
lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot,
messze érzed illatát.
Kis madárka száll reája,
ingyen hallgathatod szavát.
Ültess fát!
Kedves tanáraink, Plébános Úr!
Kedves Évfolyamtársaim, Osztálytársaim!
Ebben az évben hagyományteremtő céllal facsemetét ajándékozott az önkormányzat a ballagó nyolcadikosoknak. Ezt szeretnék most együtt elültetni.
Szép magyar hagyomány volt egykor, hogy egy újszülöttnek, vagy jeles évfordulókon fát ültettek. Mi is ültettünk már fát a templom kertjébe, amikor még kisebbek voltunk.
Most ballagunk. Éppen ezért is különleges ez a két fa. Itt, az iskolánk, a templom mellett mindennap láthatjuk, ameddig még iskolába járunk.
Ha már elballagtunk, akkor is össze fog kötni bennünket. Amikor eljövünk, itt mindig eszünkbe juttatja majd az itt töltött éveinket. Külön öröm, hogy a két fácska itt, egymás mellett kapott helyet, mert a két osztály egyébként is közel áll egymáshoz.
Emlékeztessen ez a mai nap is a gyökereinkre, arra, honnan indultunk.
Egy maláj közmondással élve:
„Bár a fa olyan magasra nő, a lehulló levelek visszatérnek a gyökérhez”
Ezt követően a tér két pontján a diákok elültették a fákat, László atyával közösen imádkoztak, majd a plébános úr megáldotta a fákat.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek, szabadtéri és emlékmű

Vélemény, hozzászólás?