Szentes

Baranyi László indul a Mi Hazánk színeiben a szentesi polgármesteri címért

A Mi Hazánk szentesi polgármester-jelöltje a sajtótájékoztatón egyebek mellett arról beszélt, hogy véleménye szerint Szentes városa az elmúlt harminc év során folyamatosan leépült, és bár létrejött egy szép Kurca-parti sétány, ez önmagában nem elegendő a város megtartó erejének növelésére.
 
Baranyi László kiemelte, hogy nincs megfelelő vonzerő, amely a fiatalokat a városban tartaná, mivel a társadalom öregszik, és csökkennek a munkalehetőségek. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a nagy gyárakban dolgozó harmadik világból érkező munkavállalók letörik a béreket, ami miatt a helyi lakosok nehezebben találnak munkát. A polgármester-jelölt kritizálta, hogy nincsenek jelentős beruházások, amelyek elősegítenék a helyi vállalkozások fejlődését vagy új piacok létrehozását, annak ellenére, hogy a település adottságai lehetővé tennék például egy közös mezőgazdasági termelési ágazat kialakítását.
 
Baranyi László megjegyezte, hogy a városvezetés nem tud dönteni a turizmus és a sport közötti prioritások megállapításában, noha Szentes adottságai lehetővé tennék egy sportturisztikai város kialakítását is, hasonlóan Tata városához. Bírálta a városvezetést azért, mert szerinte nem nyújtanak elegendő lehetőséget a helyi vállalkozások és a fiatalok számára, és úgy látja, hogy a testületi ülések ellenére nincsenek érdemi történések. A Mi Hazánk szentesi polgármester-jelöltje kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a város testvérkapcsolat kiépítését tervezi Kínával, amit nem tart megfelelő iránynak.
 
Baranyi László, hogy bár a helyi közösség tagjai között széles korosztály képviselteti magát, fontosnak tartja egy fiatal, ambiciózus és tenni akaró erő meglétét, amely képes javítani a közösség helyzetén.
 
Végezetül újságírói kérdésre elmondta azt is, hogy egyelőre még nem kívánják bemutatni az egyes választókörzetekben induló Mi Hazánkos képviselő-jelölteket, de pártjának minden körzetben lesz indulója.

Vélemény, hozzászólás?