Csongrád Hírek Kiemelt hírek

A batsányisok is megkapták a szalagokat

A csongrádi középiskolák közül utolsóként a Batsányi János Gimnázium végzős diákjai is meg a búcsút jelképező apró szalagot. A városban először a Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium utolsó évesei, majd a HSZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai kapták meg gallérjukra osztályfőnökeiktől a kis textildarabot, amelyet túlmutat saját magán. A Batsányiban idén három osztály sorakozott fel az ünnepségre, majd megmutatták egy kicsit a másik arcukat, táncokkal, énekkel.

navigate_before
navigate_next

A decemberre a középiskolák végzős diákjai mindig izgatottan készülnek. Életük egyik fontos pillanata érkezik ilyenkor el, szalagot tűznek ruhájukra, szimbolizálva, hogy vége a gondtalan diákéveknek, megtették az első lépéseket önálló, felnőtt életük felé.

Kiss Attila, az intézmény igazgatója beszédében elmondta: a tanulók, tanárok és szülők közös feladatára emlékeztet ez a szalag. A lehetőségeket ki kell használni a tudás megszerzése, a sikeres felnőtt élethez. Majd egy tanmesével intette arra a fiatalokat, higgyenek magukban, ragadják meg a lehetőséget, gondolkodjanak pozitívan. Tanuljanak meg élni a lehetőségekkel.

A diákok nevében Borsos Tíria Szonja mondta el gondolatait: a legjobb változás az, amelyikre nincs időnk felkészülni. Hagyjuk, hogy olyan dolgok nyomasszanak, amelyek egy év múlva már jelentéktelen lesz. A legfontosabb az, milyen ember voltál, vagy.

A hagyományos nyitótánc a keringő volt, amelyet 32 pár táncolt a parketten. A három osztályfőnök gardedámként vigyázta őket, ahogy egy bálban ez szokás.

Az osztálytáncok között láthattunk egymással harcoló kalózokat és a tengerészeket, sőt még Jack Sparrow, a Karib-tenger híres kalóza is feltűnt a színen, de hamisítatlan rock and roll-hangulat is volt, Trabanttal, sőt egy érettségi elől szökésben lévő osztályt is üldöztek az elszánt osztályfőnökök.

A műsor végén a három osztály közös dallal búcsúzott.

Vélemény, hozzászólás?