Hírek Kiemelt hírek Szentes

Befejeződött a 2022.évi Imahét

Szentesen is véget ért a 2022. évi, Krisztus-hívők egységéért létrehozott egyetemes imahét. A Kurca-parti városban úgy szervezték meg, hogy a hét első és utolsó napján mindenki a saját felekezetében imádkozott a keresztények egységéért, a köztes időben pedig az öt helyi templom egyikében (naponta másikban).
Az imahét hatodik napján január 21-én a Református Nagytemplomban volt az igehirdetés, melyet Zsadányi József, katolikus plébános tartott. Az imádásról és Máriáról beszélt. Különbséget kell tennünk az imádat és a szeretet szó között: szeretjük a kedvesünket, a családunkat, a kedvenc ételünket, de imádni csak Istenünket lehet.
Itt Fehér Csaba lelkipásztor volt a házigazda, valamint Veres-Ravai Réka, evangélikus lelkész, és dr. Gruber László római katolikus plébános szolgált. Az alkalmon a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa, Dezső Dario orgonaművész és a Nagytemplomi Református Gyülekezet zenekara is szolgált.
Képgaléria:
Az imahét utolsó, közös liturgiáját január 22-én, a Szent Miklós görög ortodox templomban tartották, ahol a „Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát” (Mt 2,11) bibliai idézet kapcsán dr. Gruber László római katolikus plébános hirdette az igét.
Az alkalmon Borisz atya, ortodox lelkész volt a házigazda, továbbá Fehér Csaba református lelkész, Veres-Ravai Réka, evangélikus lelkész, Gilicze Andrásné református lelkipásztor szolgált.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?