Kiemelt hírek Szentes

Befejeződött a műszaki alakulat első, túlélő tábora

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében július 1.- 6. között rendezték meg az idei első Honvédelmi Tábort. Ezúttal különböző túlélési technikákkal ismerkedhettek meg a 14-18 év közötti diákok (30 fő).

A hét folyamán elsősorban a túlélési tematikához szorosan kapcsolódó alapismereteket sajátították el, illetve foglalkozásokon gyakorolták. A táborlakók számára szinte minden újdonság – ezért érdekes – volt, de főként az éjjeli őrjáratban való részvétel, az éjszakai „szabadban” sátrazás váltott ki nagy élményt – mondták.

A tábor ünnepélyes zárását július 6-án tartották meg, ahová meghívták a táborlakók (30 fő) szüleit, rokonait Antal László ezredes, a helyi alakulat parancsnoka köszöntötte.

Elmondta, hogy a Honvédelmi Táborok célja olyan hasznos, a mindennapi gyakorlattól eltérő, szokatlan, újszerű feladatokat tartalmazó program biztosítása, amely erősíti a csoporton belüli összetartozást, a hatékonyabb együttműködést és hosszútávon hozzájárul egy összetartó, a honvédelem ügyét fontosnak tartó közösség kialakulásához.

Szólt arról, hogy eddig már 7 tábort szerveztek, melyen összesen 230-an vettek részt. Túlélő tábort először szerveztek, elsősorban azért, hogy a fiatalok megismerjék, megszeressék a természetet, valamint a túlélés alapvető lehetőségeit elsajátítsák.

Ezen a nyáron még két tábort szerveznek: egy önvédelmi- és egy búvár tematikájút – jelezte a parancsnok.

Doba Attila törzsőrmester, a tábor főinstruktora ismertette a szülőkkel a táborban elvégzett munkát.

Ezt követően a szülők – bemutató foglalkozások megtekintésével – egy „keresztmetszetet” kaptak a tábor tematikájáró, gyerekeik laktanyai tevékenységéről.

Végül sor került a tábor ünnepélyes zárására, ahol Antal ezredes megköszönte a fiatalok kedvező hozzáállását, a szülők bizalmát, majd elismeréseket, érmeket, ajándéktárgyakat adott át a legjobbaknak. Minden táborlakó kapott „obsitot” (emléklapot).

Elismerésben részesültek:
Legéletrevalóbb táborozó: Tóth Bence
Legjobb egészségügyes: Gecse Eszter
Legjobb lövő fiú: Nagy Zsombor
Legjobb lövő lány: Krizsán Annamária
Legtöbbet fejlődő fiú: Zsolnai Zalán
Legtöbbet fejlődő lány: Gecse Eszter
Legjobb túlélő: Török Dominik
Legsportosabb táborozó: Nagy Zombor
Legjobb fekvőtámasz nyomó: Kurai Soma, Hevér Adél
Leggyorsabb sátorállító: Gallai Zoltán és Krizsán Annamária
Legjobb raj: a 6. raj
A járőrversenyt a 4. raj nyerte meg.
A LEGJOBB TÁBOROZÓ: Hevér Adél

A legjobb egyéni címet elnyert táborozó Hevér Adél Budapestről érkezett, a XV. kerületi Dózsa György Gimnázium 10. évfolyamos tanulója. Elmondta, hogy mindenképpen a katonai pályát szeretné választani, ez a tábor ebben megerősítette.

A tábor zászlólevonással zárult, majd a táborozók szüleikkel és (ideiglenes) parancsnokaikkal közösen elfogyasztották a „búcsúebédet”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2877805462290592

 

Túlélő tábor zárása

Befejeződött a műszaki alakulat első, túlélő tábora(Képmelléklettel)A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében július 1.- 6. között rendezték meg az idei első Honvédelmi Tábort. Ezúttal különböző túlélési technikákkal ismerkedhettek meg a 14-18 év közötti diákok (30 fő).A hét folyamán elsősorban a túlélési tematikához szorosan kapcsolódó alapismereteket sajátították el, illetve foglalkozásokon gyakorolták. A táborlakók számára szinte minden újdonság – ezért érdekes – volt, de főként az éjjeli őrjáratban való részvétel, az éjszakai „szabadban” sátrazás váltott ki nagy élményt – mondták. A tábor ünnepélyes zárását július 6-án tartották meg, ahová meghívták a táborlakók (30 fő) szüleit, rokonait Antal László ezredes, a helyi alakulat parancsnoka köszöntötte. Elmondta, hogy a Honvédelmi Táborok célja olyan hasznos, a mindennapi gyakorlattól eltérő, szokatlan, újszerű feladatokat tartalmazó program biztosítása, amely erősíti a csoporton belüli összetartozást, a hatékonyabb együttműködést és hosszútávon hozzájárul egy összetartó, a honvédelem ügyét fontosnak tartó közösség kialakulásához.Szólt arról, hogy eddig már 7 tábort szerveztek, melyen összesen 230-an vettek részt. Túlélő tábort először szerveztek, elsősorban azért, hogy a fiatalok megismerjék, megszeressék a természetet, valamint a túlélés alapvető lehetőségeit elsajátítsák. Ezen a nyáron még két tábort szerveznek: egy önvédelmi- és egy búvár tematikájút – jelezte a parancsnok.Doba Attila törzsőrmester, a tábor főinstruktora ismertette a szülőkkel a táborban elvégzett munkát.Ezt követően a szülők – bemutató foglalkozások megtekintésével – egy „keresztmetszetet” kaptak a tábor tematikájáró, gyerekeik laktanyai tevékenységéről.Végül sor került a tábor ünnepélyes zárására, ahol Antal ezredes megköszönte a fiatalok kedvező hozzáállását, a szülők bizalmát, majd elismeréseket, érmeket, ajándéktárgyakat adott át a legjobbaknak. Minden táborlakó kapott „obsitot” (emléklapot).Elismerésben részesültek:Legéletrevalóbb táborozó: Tóth BenceLegjobb egészségügyes: Gecse EszterLegjobb lövő fiú: Nagy ZsomborLegjobb lövő lány: Krizsán AnnamáriaLegtöbbet fejlődő fiú: Zsolnai ZalánLegtöbbet fejlődő lány: Gecse EszterLegjobb túlélő: Török DominikLegsportosabb táborozó: Nagy ZomborLegjobb fekvőtámasz nyomó: Kurai Soma, Hevér AdélLeggyorsabb sátorállító: Gallai Zoltán és Krizsán Annamária Legjobb raj: a 6. rajA járőrversenyt a 4. raj nyerte meg.A LEGJOBB TÁBOROZÓ: Hevér AdélA legjobb egyéni címet elnyert táborozó Hevér Adél Budapestről érkezett, a XV. kerületi Dózsa György Gimnázium 10. évfolyamos tanulója. Elmondta, hogy mindenképpen a katonai pályát szeretné választani, ez a tábor ebben megerősítette. A tábor zászlólevonással zárult, majd a táborozók szüleikkel és (ideiglenes) parancsnokaikkal közösen elfogyasztották a „búcsúebédet”.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2877805462290592

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 6., szombat

Vélemény, hozzászólás?