Hírek Kiemelt hírek Szentes

Befejezte aktív pályafutását

Talán helyesebb lenne így a cikk címe: Befejezte aktív és sikeres pályafutását „Bözse”. Pontosabb ez utóbbi fogalmazás, hiszen így több mindenről tudunk beszámolni: március elsején nyugdíjba vonult Agócs László Istvánné, a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Szentesi Területi Szervezetének (1997-2018) vezetője, egészségügyi referens.

Utolsó, hivatalos munkanapján, február 28-án még azon aggódott a véradók támogatását szolgáló ajándékok átadására rendezett ünnepségen, hogy jut-e majd minden leendő önkéntesnek az ajándékból, mert egy év alatt több mint 300-al növekedett a számuk! Bözse ilyen volt, ilyen, és ilyen marad: mindig a legjobb megoldáson dolgozik, és a továbblépésen gondolkodik.

 

Agócs Lászlónét kérdeztük

Befejezte aktív pályafutását Talán helyesebb lenne így a cikk címe: Befejezte aktív és sikeres pályafutását „Bözse”. Pontosabb ez utóbbi fogalmazás, hiszen így több mindenről tudunk beszámolni: március elsején nyugdíjba vonult Agócs László Istvánné, a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Szentesi Területi Szervezetének (1997-2018) vezetője, egészségügyi referens.Utolsó, hivatalos munkanapján, február 28-án még azon aggódott a véradók támogatását szolgáló ajándékok átadására rendezett ünnepségen, hogy jut-e majd minden leendő önkéntesnek az ajándékból, mert egy év alatt több mint 300-al növekedett a számuk! Bözse a munkájában ilyen volt, ilyen, és ilyen marad: mindig a legjobb megoldáson dolgozik, és a továbblépésen gondolkodik.Továbbiak a videóban, illetve itt:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. március 1.

 

„Bözse” – nagyon sokan szólítják így, és nem azért mert „haverkodnak”, hanem azért mert tisztelik. Tisztelik a munkáját, tisztelik a szándékát, tisztelik azt, hogy ismerhetik, azt, hogy együtt dolgozhatnak.

Ebben a remélhetően nem sorsfordító pillanatban nemcsak a nagyon sokszínű, 41 éves munka-múltról, hanem annak méltán sikeres, példaértékű oldaláról is szólhatunk. Az egyik ilyen, hogy a minél jobb munkavégzés miatt, folyamatosan képezte magát. Középiskolától az egyetemig, a különböző felsőfokú szakmai képzőintézeteken át minden szakmai ismeretet igyekezett elsajátítani. Így szerzett egészségügyi szakközépiskolai érettségit,, általános betegápolói, műtős szakasszisztensi végzettséget, egészségügyi szakoktatói, általános szociális munkás képesítést. Emellett felsorolhatatlanul sok továbbképzésen vett részt, felsorolhatatlanul sok szakirányban.

Munkája során volt ápoló, műtős szakasszisztens, egészségügyi szakoktató, diákmozgalmat segítő tanár, vöröskeresztes tanárelnök, ’97-től a Vöröskereszt helyi vezetője. 2001-től a szentesi Közös Önkormányzati Hivatal egészségügyi referense.

Másrészt persze számos eredmény is fűződik tevékenységéhez. Az országos szakmai vezetőinek véleményét ismerve írhatom le, hogy irányítása a térségi véradó mozgalmat országos példaként említik. Nemcsak az emelkedő tendenciát mutató számadatok miatt, hanem, mert valóban mozgalmat sikerült csinálni az ügyből, amire mára már a családias légkör, a széleskörű önkéntes összefogás, az önzetlen támogatás a jellemző.

Az ő nevéhez fűződik – a teljesség igénye nélkül – a Vöröskeresztes bázisóvodák és iskolák létrehozása a térségben, gyermektáborok szervezése, Születés hete fesztivál megrendezése, a 8. osztályosok elsősegélynyújtás oktatásának elindításában való közreműködés, az egészséges életmódhoz kapcsolódó gyermekrajz pályázatok meghirdetése, az elsősegélynyújtó versenyek megszervezése, önkéntes képzés kidolgozásában való részvétel, és még sorolhatnánk.

Mögöttem az utódom: Bogyóné Faragó Csilla
navigate_before
navigate_next

Mint szakoktató, több ezer gyermek, fiatal tőle sajátíthatta el az egészségügyi ismeretek, az elemi-elsősegélynyújtás alapjait. Tanított Szentesen, a környező településeken és Szegeden is. Ő maga is büszke arra, hogy projekt vezetője lehetett a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthont létrehozó pályázatnak, vagy részese a Kistérségi mentőügyelet létrehozásának.

A magasabb szintű elismerései között ott van a Pro Sanitate (a szaktárca kitüntetése), a Magyar Vöröskereszt Szolgálati Érdemérme, Csongrád megyei EDDSZ Kossuth Zsuzsanna díja, a Szerb Vöröskereszt ezüst fokozatú kitüntetése, a Vöröskeresztes munkáért ezüst fokozatú kitüntetés.

Agócs Lászlóné 2018. március elsejétől a megérdemelt nyugdíjas éveit töltheti. Ehhez mi csak egyet kívánunk: jó egészséget!

Ha ez meg lesz, Bözse a többit úgyis megtalálja…

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?