Kiemelt hírek Szentes

Beindult a körforgalom

Egy újabb körforgalom segíti a szentesi közlekedést, mégpedig a Vásárhelyi út – Béke utca – Báthori utca kereszteződésében. Különösebb „csinnadratta” nélkül már működik is az új forgalomirányító eszköz.

Egyesek szerint Szentes a ’körforgalmak városa’, mások szerint viszont szükség volt ennek a kereszteződének az átépítése. Az utóbbiak reménye és véleménye, hogy a kétségtelenül megemelkedett járműforgalom mellett is könnyebb lesz az áthaladás és biztonságosabb a közlekedés.
(Persze: be kell tartani a korforgalomra előírt szabályokat.)

A képen a következők lehetnek: égbolt, fa és túra/szabadtéri

Szabó Zoltán Ferenc polgármester arról is tájékoztatott, hogy egy másik körfogalom építését is betervezték az idei költségvetésbe: ez a Csongrádi út–Kiss Zsigmond utca–Lengyel utca kereszteződésében készül.

Ennek kivitelezése azonban egyelőre még nem kezdődik, mert tervbe vették a Kiss Zsigmond utca (pl. a híd és környéke) külső támogatással (pályázat, vagy kormány-segítség) történő átalakítását, aminek része lehetne az említett körforgalom is.
A város vezetője hozzátette: a Csongrádi úti körforgalom megépítése összetettebb feladatot jelent, mint az idei évben kialakított másik két körforgalom.

Vélemény, hozzászólás?