Kiemelt hírek Szentes

Beindult a nyári kulturális élet Szentesen

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében június 3-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán Kovács András Péter önálló estjét rendezték meg, ezzel gyakorlatilag elkezdődött a nyári közművelődési szezon.

Persze a dolog ennél kicsit bonyolultabb. Például ez az előadás „csak” a márciusra betervezett program „pótlása”. De ezt is csak a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett valósíthatták meg, ezért a betervezett és most megtartott két előadást is csak fele annyian nézhették meg – az előírt távolságok következetes megteremtését követően.

Továbbá azért is bonyolult (lesz) a nyári évad szervezése, mert még sok a bizonytalanság a jelenlegi és a várható előírásokat illetően.

Viszont a Művelődési Központ munkatársai nem tétlenkednek, hiszen a Szentest „főhadiszállásuknak” tekintő Dumaszínház előadóival „napi” kapcsolatban vannak, így elképzelhető, hogy kb. egy hét múlva (ha minden úgy alakul, ahogy tervezik), újabb tagjuk vendégszerepel Szentesen.

Ha időközben „enyhülnek” a kormányrendeletben megfogalmazott jogszabályok, akkor gyorsan le tudják szervezni a kisebb színházi darabokat, vagy más nyári előadásokat – mondta Vecseri Lilla, az intézmény tájékoztatásért felelős munkatársa.

Egyebek mellett azt is megtudtuk, hogy a munkatervükben szereplő augusztus 20-i program már gyakorlatilag készen áll, és majdnem teljesen előkészítették a szeptemberi Térfesztivált is.

Egyébként a június 3-i „nyitány” jól sikerült, Kovács András Péter humorista még az „Apróbetűs részek”-et is könnyedén, egyértelműen és jó kedvűen megértette közönségével…

Vélemény, hozzászólás?