Kiemelt hírek Szentes

Beindult a zenei kavalkád Szentesen

Szentesen a Hangversenyközpontban a több éves hagyományoknak megfelelően az idén is október 1-én, a Zene Világnapján indult a “Zene – Világ – Zene” koncertsorozat.

Kertész Ákos, a Hangversenyközpont igazgatója megnyitójában köszöntötte a megjelenteket, beszélt az új évad terveiről, újdonságairól. Továbbra is két helyszínen (zeneiskola, művelődési központ) a sokszínű zenei világ értékes kínálatával várják a zene-barátokat.

A 12. évad nyitóhangversenyét egy művészpáros, Prunyi Ilona és Mondok Yvette prezentálta a szentesi közönségnek.

Az előadás repertoárján Chopin, Liszt, Mendelssohn, Schubert, Richard Strauss, Johann Strauss, Verdi, Massenet és Kodály művek szerepeltek. Ráadásként Lehár Ferenc: A víg özvegy háromfelvonásos operettjéből a Vilja-dal csendült fel.

Hazánk egyik legkiválóbb zongoristája, illetve a magyar és külföldi közönség előtt is egyre ismertebb szoprán énekesnő évek óta ismeri egymást, közös koncertek egész sorát tudják maguk mögött, és most Szentesen is bizonyították, hogy hangszeres és énekhangjuk és személyiségük remekül kiegészíti egymást.

Különleges és izgalmas, „tiszta hangú” és kellemes előadás részese lehetett a közönség (akik messzemenően betartották a járványügyi szabályokat).

A szakavatott műsorközlő Nagy János c. zeneiskolai igazgató volt.

Képek:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4487138714690584

Vélemény, hozzászólás?