Hírek Szentes

Beindult a zene és a világ

A Szentesi Hangversenyközpont szervezésében megkezdődött a Zene-Világ-Zene sorozat 2017/2018-as évadja. Az első koncertet a nemzetközi zenei életben is jól ismert Djabe együttes adta. A Djabe egyedi zenét játszik, melyben a jazz keveredik a magyar és a világzene különböző elemeivel.

A koncert elején zenekarvezető Égerházi Attila tisztázta: „a repertoárt alapvetően az ez év elején kiadott Life is a Journey című albumuk dalai adják, tehát amolyan lemezbemutató koncertről van szó”.

Kiváló muzsikusok, kiváló muzsika, kiváló hangulat. Ezzel a három gondolattal lehetne összefoglalni a másfél órás koncertet. Egy picivel részletesebben:

Barabás Tamás, a zenekar első számú komponistája szinte minden számnál bizonyította: a legvirtuózabb magyar basszusgitáros, egyben jó kapcsolatot képes kialakítani a közönségével.

A doboknál a nemzetközi szinten is több szakmai elismerést elnyert, Artisjus-díjas Kaszás Pétert hallhattuk, helyenként remek szólókkal:

 

Koós-Hutás Áron többszörös díjnyertes trombitás most is virtuóz módon szólaltatta meg hangszerét.

A billentyűknél a hazai jazzélet kimagasló zongoristája, az Artisjus-, eMeRTon- és Erkel-díjjal rendelkező Nagy János ült, és állt, de leginkább nagy élményt nyújtott játékával.

Égerházi Attila ezúttal is (a háttérből) irányította zenekart, szokásához híven a környezetébe lévő számos hangszert és „kütyüt” megszólaltatta. Tapasztalt zenész, de nem rutinból játszott…

Képgaléria a koncertről:

Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
Djabe koncert
navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?