Hírek

Békeévek kellenek

Szentes város polgármestere, az 1848-49-es forradalom ünnepén, a város főterén idézte fel a hősies küzdelmek emlékét. Hangsúlyozta a változás és az önrendelkezés fontosságát, melyet az akkori Magyarország vágyott elérni. A városi megemlékezésen kulturális események sorozata, így a helyi iskola diákjainak ünnepi műsora is hozzájárult az emlékezés méltóságához.

Az ünnepségen kiemelték, hogy a szabadságharc szelleme a fiatalokban is életre kelt, akik aktívan részt vettek az eseményekben. Szabó Zoltán Ferenc beszéde a város hozzájárulását méltatta az 1848-49-es eseményekhez, megemlítve Boros Sámuel akkori polgármester és a város vezetőinek küzdelmét is.

Kossuth Lajos Szentesre látogatását követően a város lakosai 554 fiatal férfi és nő csatlakozásával a szabadságharc sikeréhez járultak hozzá. A polgármester méltatta Boros Sámuel több évtizedes szolgálatát, melynek során az őszinte hazaszeretet vezérelte.

A beszédből az is kiderült, hogy Szentes városa és lakói mindig az élen jártak a nemzeti önrendelkezés és jogállamiság védelmében. Az 1848-49-es események példaként szolgálnak a jelen és a jövő nemzedékeinek, hogy békében és összefogásban építsük a jövőt. Szabó Zoltán Ferenc a hősök tiszteletére hívott fel, akik lehetővé tették a jelen meglétét, és Isten áldását kérte Magyarországra és Szentes városára.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?