Hírek Kiemelt hírek Szentes

Békéscsabai festő tárlata Szentesen

A Szentesi Művelődési Központ „Akkor és most” címmel a Tokácsli Galériában rendezte meg Megyeri-Horváth Gábor festőművész gyűjteményes kiállítását.

Az elmúlt 20 év munkáiból válogatott festményeket bemutató tárlatot Szilágyi András művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az olykor filozófiai mélységű műelemzések összefoglalásaként „néma meséknek” nevezte az alkotásokat, mert történeteket, érzelmeket, tanulságokat ébresztenek a nézőben, anélkül hogy megszólalnának.

 

 

Figurális, illetve naturális stílusban készült képeket is láthatunk a Békéscsabán élő fiatal festőtől. Az emberi figura a fő motívuma, és az emberi figurák egymáshoz való viszonyával fogalmazza meg mondandóját. A leggyakoribb témája a női alak, tovább szűkítve a kört, azon belül is az aktok. Alakábrázolása félig-meddig homályba vesző, sejtelmes. Nőinek nincs arcuk, vagy csak egy villanásnyi időre bukkannak elő a sötétből, ugyanakkor a színek megválasztásával igyekszik visszaadni a bőr valódi színét. A tájképei témájában kissé ragaszkodik Békéscsaba táji környezetéhez, a város részleteinek sajátos bemutatásához.

 

A megnyitó családias, meghitt pillanata volt, amikor kislánya Megyeri-Horváth Panni furulyán (édesapja segítségével) közreműködött.

 

 

A kiállítás március 31-ig tekinthető meg  a Galéria nyitvatartási idejében, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Vélemény, hozzászólás?