Kiemelt hírek Szentes

Bemutatták a Központi Konyha új vezetőit, egyeztettek a „vendégekkel”

Holman István az SzVSz Kft. ügyvezető igazgatója augusztus 31-én beszámolót tartott a Központi Konyhát érintő kedvező személyi illetve minőségi változásokról, valamint beszélgetést kezdeményezett az étkeztetésben érintett intézmények vezetői részére az új élelmezésvezetővel illetve főszakáccsal.

Az eseményen részt vett Pásztor Antal és Hornyik László Károly önkormányzati képviselő

Az ügyvezető bevezetőjében – röviden – arról beszélt milyen személyi- tárgyi-anyagi körülmények között vették át a Központi Konyhát.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés, öltöny és belső tér

Lecserélték a vezetőket, a szakácsokat és a beszállítókat is. A tisztújítást alapos takarítás és egy büntetőfeljelentés követte, egyelőre ismeretlen tettes ellen:
https://soundcloud.com/szgyors-1/holman-i

A tárgyi feltételek is javításra szorultak, eddig 3 milliót költöttek fejlesztésre, és az év végig még 5 milliót fognak. A gazdálkodást illetően annyit mondott, hogy sok gyanús megoldással találkoztak.

Bemutatták a Központ Konyha új menedzsmentjét:

*Élelmezésvezető (június 20-tól): Gyovai Gáspárné

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés

*Főszakács (szept.1-től): Pásztor József

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szemüveg
*Élelmiszer biztonsági felelős: Dr. Dobos András

Ezt követően Gyovai Gáspárné vázolta a feladatából adódó elképzeléseit, konkrét céljait. Összefoglalóan: minőségi alapanyagból minőségi ételeket előállítani a „vendégeiknek” (a megrendelő intézményeknek). Kérte a jelenlévő vezetőket, hogy tartsanak szoros kapcsolatot, és jelezzék neki – akár – a legapróbb problémákat is.

Az ismertetők után beszélgetés alakult ki a témáról. Dévay István igazgató (Klauzál Gábor Általános iskola) azt kérte, tisztázzák le, hogy élelmiszerbiztonsági szempontokat is figyelembe véve mi lehet (és mi nem) a tálaló konyha feladata. Ők kevesebb zöldséget-gyümölcsöt kérnének, mert iskolájuk egy másik program keretében kap megfelelő mennyiségben.

Geréné Dunaháti Márta vezető óvónő (Felsőpárti Óvodai Körzet) tartalmasabb hétfői és pénteki étrendet kért. Jó lenne az óvodába kiszállított egyes nyersanyagokat nagyobb kiszerelésben megkapniuk, hatékonyabban tudnák felhasználni.

Az Önkormányzati Bölcsőde élelmezésvezetője, Dányiné Nagy Andrea, a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon igazgatója, Puskásné Halál Ágnes, a Szentesi Gondozási Központ igazgatója az életkori sajátosságok még specifikusabb figyelembevételére hívták fel a Központi Konyha figyelmét. Azt is szóvá tették, hogy egy kicsit korábban történjen a kiszállítás.

Volt olyan felvetés is, hogy lehetőség szerint a hagyományosabb ételekhez is vissza kellene térni.

A konyha jelenlévő vezetői a felvetéseket egyrészt megválaszolták, másrészt bejelentették, hogy felkeresnek minden intézményt, és helyben is megbeszélik az igények teljesítésének lehetőségét.

Válaszadás közben hangzott el, hogy szeptember elsején 2415 ebédet főznek (a bejelentett igények alapján), de azzal számolnak, hogy ez a szám egy-két héten belül 2800-ra emelkedik.
Ebben az évben nem tervezik az étkezés díjának emelését!

Dr. Dobos András pedig kijelentette: voltak gondok, aggályos dolgok az élelmiszerbiztonsággal összefüggésben, de most ilyen nem történhet meg. Csak olyan termékekkel dolgoznak, amelyek útja végig (és hitelesen) nyomon követhető. Ha élelmiszerbiztonsági mulasztás történik az az ő felelőssége lesz.

A beszélgetés hivatalos részét még egy pár percnyi további diskurzus követte.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4322325874505203

Vélemény, hozzászólás?