Hírek Kiemelt hírek Szentes

Beszélgetés a sportcsarnokról – a sportcsarnokért

A Koszta József Múzeum egy rövidebb időszakot felölelő sporttörténeti kiállítással állt az elmúlt év decemberben leégett városi sportcsarnok újjáépítése, illetve a megsemmisült eszközök pótlásának ügye mellé.
A sportcsarnok történetét bemutató időszaki kiállítás „Új remény” címmel január 28-án nyílt meg, és május 2-ig lesz látogatható.
A Múzeum a sporttörténeti kiállításához kapcsolódóan visszatekintő beszélgetéseket szervez, április 7-én erről adott tájékoztatást Irsai Farkas László múzeumigazgató és Bocskay István.
A gyűjtemény vezetője elmondta, hogy ők elsősorban a sportcsarnok szellemiségét kívánják megőrizni a jövőnek. Olyan személyekkel szeretnének nyilvánosan beszélgetni, akik részt vettek a sportintézmény arculatának kialakításában, formálásában. Ezeket a találkozókat Bocskay István fogja vezetni – jelentette be.
Bocskay István bevezetőjében arról beszélt, hogy fontosnak tartja a sportcsarnok életét, hangulatát, légkörét élményeken keresztül bemutatni a sportbarátoknak, érdeklődőknek, hogy az, meg is maradjon a következő nemzedék(ek) számára.
Első vendég Cseuz László tanár úr, a dr. Papp László Városi Sportcsarnok első igazgatója lesz, aki nemrégiben költözött vissza (Pécelről) Szentesre.
A beszélgetésre április 14-én 17 órakor kerül sor.
A múzeum továbbra is várja, gyűjti azokat a tárgyi emlékeket, amelyek kötődnek a sportcsarnok történetéhez, amelyek akár egy sporttörténeti múzeum alapját is képezhetnék – hangzott el a tájékoztatón.

Vélemény, hozzászólás?