Csongrád Hírek Kiemelt hírek

A betlehemi lánggal gyújtották meg a harmadik gyertyát

Advent harmadik vasárnapján is megtelt Csongrád főtere ünneplőkkel. Meggyújtották az öröm gyertyáját, majd a Galli János Általános Iskola diákjainak műsorával hangolódtak az ünnepre.

navigate_before
navigate_next

Egy hét múlva karácsony, érződött is a gyertyagyújtásra összegyűlt csongrádiakon a várakozás izgalma. Eddig minden héten rengetegen jöttek el a közös ünnepre, most is megtelt a tér fiatalokkal és idősebbekkel. Sorban álltak a forralt borért, a kürtős kalácsért, fázósan topogva beszélgettek, vagy éppen a legkisebbek a szalmalabirintusban kergetőztek.

Az ünnepre egybegyűlteket Cseri Gábor alpolgármester köszöntötte, aki az örömről mesélt egy történetet: mindenkinek magában kell megtalálnia azt, ami boldoggá teheti. A városba megérkezett a betlehemi láng is, ezzel gyújtotta meg az alpolgármester egy gyermekkel együtt a város adventi koszorúján az öröm gyertyáját.

Ezen a vasárnapon a Galli János Általános Iskola 4. osztályos diákjai léptek fel valamint az iskola énekkara Ajándék című műsorukkal. A gyerekeket felkészítette: Varga Izabella, Varga Zsuzsanna és Mártonné Kádár Zsuzsanna.

A negyedik adventi gyertyagyújtásra december 23-án, szombaton 16 órára várnak mindenkit, karácsonyi gondolatait Topsi Bálint plébános mondja el, az ünnepi műsort pedig a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola diákjai adják majd.

Vélemény, hozzászólás?